Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na temu politike Grada

Velikogorički MOST od oporbe traži potporu za osnivanje tematske sjednica Gradskog vijeća

VG Most
MOST VG
23.10.2020.
u 13:44

Vidimo da HDZ i stranka Bandić Milan 365 ne žele razgovarati o toj temi. Prvenstveno se ovaj apel odnosi na SDP. Želimo skupiti dovoljno potpisa za tematsku sjednicu “Politička i ekonomska situacija u Gradu Velikoj Gorici” da stvarno doznamo tko vodi grad – kazao je gradski vijećnik Damir Slojšek.

Bliži rok za dostavu odgovora na pitanja koja su vijećnici MOST-a nezavisnih lista postavili na prošloj sjednici Gradskog vijeća, 2. listopada, no do danas ga nisu dobili, iako je rok uskoro, točnije 2. studenog. A tražili su  popis svih gradskih projekata na kojima je radila tvrtka Elektrocenter Petek, upletena u aferu Janaf. Održali su zato konferenciju za novinare kojom su podsjetili da vrijeme ističe, i to ubrzano. 

Osim toga, nezavisni vijećnik u klubu MOST-a Alan Šembera i koordinator MOST-a VG Damir Slojšek ovim su putem zatražili i potporu svih stranaka u goričkom Vijeću kako bi pokrenuli tematsku sjednicu na temu aktualne političke situacije u Velikoj Gorici. Potrebna im je trećina glasova svih vijećnika od ukupno 31.

– Vidimo da HDZ i stranka Bandić Milan 365 ne žele razgovarati o toj temi. Prvenstveno se ovaj apel odnosi na SDP. Želimo skupiti dovoljno potpisa za tematsku sjednicu “Politička i ekonomska situacija u Gradu Velikoj Gorici” da stvarno doznamo tko vodi grad – kazao je gradski vijećnik Slojšek. 

Šembera i Slojšek upozorili su i na probleme u kojima se našao projekt Aglomeracija Velike Gorice, a pri tom su predložili da se u pomoć pozove i Vlada RH. Velika Gorica u suprotnom bi plaćala penale

– Dogovoreno je s trenutno odsutnim gradonačelnikom da, kada se rade prokopi po cestama zbog Aglomeracije, kada se budu dovršavale te ceste da se ne asfaltira samo tri metra koliko je dozvoljeno projektom, nego u punoj širini. Da se dobije sređeni kolnik u širini pet ili šesti metara i to je odlično, to je pametna odluka. Međutim, dodatni dio nije u projektu Aglomeracije i mora ga platiti direktno Grad. Izvođači su krenuli asfaltirati, a grad ne isplaćuje tu razliku za asfaltiranje ceste. Zašto? Možda v.d. gradonačelnik nema ugovore, nema novaca ili ti novci nisu u proračunu…? A mi nemamo rebalansa proračuna – objasnio je Šembera. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije