Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poticaj za nove uspjehe

Zagrebačka županija dodijelila 1,2 milijuna eura za sport i tehničku kulturu, župan: 'Ponosni smo na njih'

Zagreb: Održana 11. sjednica Županijske skupštine Zagrebačke županije
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/4
06.03.2024.
u 13:56

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić dodijelio je u srijedu ugovore vrijedne 1.2 milijuna eura predstavnicima županijskih sportskih saveza i zajednici tehničke kulture.

Predstavnicima Zajednice športskih udruga i saveza Zagrebačke županije dodijeljeno je 935.695 eura, Županijskom školskom sportskom savezu 137.000 eura,  Parasportskom savezu Zagrebačke županije 58.677 eura, a Zajednici tehničke kulture 109.230 eura, priopćili su iz ureda župana.

„Ponosni smo na rezultate koje postižu naši sportaši, a dodijeljena sredstva podrška su za nove uspjehe. Ovu godinu će u sportskom smislu obilježiti olimpijske i paraolimpijske igre, a znamo da je medalja s tih igara san svakog sportaša“, rekao je Kožić dodavši da je osigurano dodatnih 87.000 eura za nagrađivanje sportaša i organizaciju velikih sportskih događaja.

Imamo europskih i svjetskih osvajača medalja, sada su u tijeku kvalifikacije i nadamo se će olimpijska medalja doći u Zagrebačku županiju, rekao je Vladimir Bregović, predsjednik Zajednice športskih udruga i saveza. Predsjednica Županijskog školskog športskog saveza Ivančica Valek istaknula je kako je županija kroz sustav natjecanja uključila 4200 učenika iz 65 školskih športskih društava, koji djeluju pri osnovnim i srednjim školama te centrima za obrazovanje na području županije.

POVEZANI ČLANCI:

„Deset godina smo u sustavu financiranja Zagrebačke županije. Počeli smo s tri kluba, a sada ćemo imati 12 klubova uključenih u Parasportski savez Zagrebačke županije, svega toga ne bi bilo bez izdašnog financiranja Zagrebačke županije“, rekao je njegov predsjednik Darko Matić.

Naši su robotičari prošle godine nakon pobjede na županijskoj i državnoj razini donijeli medalju sa Svjetske robotičarske olimpijadi održane u Pananami, rekao je predsjednik Zajednice tehničke kulture Ivan Vlainić istaknuvši i međunarodne uspjehe županijskih inovatora.

POVEZANI VIDEO Taksist bez usporavanja prošao kroz crveno

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije