Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PANDEMIJA NE JENJAVA

U Zagrebačkim bolnicama s COVID-om jučer umrlo 13 ljudi, novozaraženih je 264

Koronavirus
Foto: REUTERS
1/3
27.12.2021.
u 16:30

Tijekom jučerašnjeg dana na cijepnim punktovima Grada Zagreba cijepljeno je 475 osoba, od kojih 21 prvom dozom. Na Cijepnom punktu Velesajam danas je cijepljeno 1610 osoba, od toga 87 prvom dozom.

U Zagrebu je, prema podacima HZJZ-a, u posljednja 24 sata zabilježena zaraza koronavirusom kod 264 osobe, a tijekom jučerašnjeg dana u bolnicama je umrlo 13 osoba, priopćio je u ponedjeljak Nastavni zavod za javno zdravstvo (NZJZ) "Dr. Andrija Štampar".

Broj potencijalno ozdravljenih/oporavljenih je 144.961, što je 626 osoba više nego jučer. U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ-a obrađena su 673 uzorka, od kojih su 223 bila pozitivna.

Tijekom subote i nedjelje djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 509 oboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za 201 osobu. 

Od 509 zaraženih osoba, 106 su kontakti covid pozitivnih osoba, jedna je doputovala iz Nizozemske, 68 oboljelih osoba za sada je negativne epidemiološke anamneze, za 34 osobe obrada je u tijeku, za 296 osoba poslana je uputa o mjerama, a jedna je osoba izložena na radnom mjestu. Tri su osobe izložene u zdravstvenim ustanovama

27.12.2021., Zagreb - Nakon sto za Bozic i blagdan sv. Stjepana cijepni punkt na Zagrebackom velesajmu nije radio, danas je ondje ponovno ogromna guzva. Prije tocno godinu dana u Hrvatskoj je sluzbeno krenulo cijepljenje protiv koronavirusa. Prva osoba koja je primila cjepivo bila je 81-godisnja Branka Anicic, sticenica Doma za starije osobe na zagrebackoj Tresnjevci. Od tada je u Hrvatskoj cijepljeno 55,48 posto ukupnog stanovnistva, odnosno 66,12 posto odraslog stanovnistva. Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Jučer je zbog pozitivnog nalaza testa na koronavirus kod jednog učenika i jednog pomoćnika u nastavi osnovnih škola te četiri učenika srednjih škola izrečena mjera samoizolacije za 12 učenika osnovnih i 22 učenika srednjih škola.

U domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi na području Zagreba u protekla 24 sata novooboljeli su jedan korisnik i jedan zdravstveni djelatnik.

Tijekom jučerašnjeg dana na cijepnim punktovima Grada Zagreba cijepljeno je 475 osoba, od kojih 21 prvom dozom. Na Cijepnom punktu Velesajam danas je cijepljeno 1610 osoba, od toga 87 prvom dozom.

>> Pogledajte: Gužva za cijepljenje na Velesajmu!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije