Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INVESTICIJA

U Buzinu se gradi trgovački centar od 80 milijuna €

Supernova
04.03.2010.
u 08:35

Potpisan ugovor o gradnji trgovačkog centra Supernova, a posao je dobila tvrtka Dalekovod. Radovi bi prema planu trebali trajati oko 20 mjeseci.

U Buzinu će uskoro započeti gradnja trgovačkog centra Supernova, na 262.000 četvornih metara. Za investiciju tešku 80,7 milijuna eura “odgovoran” je austrijski koncern Gruppe-Supernova, a posao gradnje dobio je Dalekovod.

Radovi bi prema planu trebali trajati 20 mjeseci, pa se može očekivati da će trgovački megacentar u Buzinu biti otvoren pred Božić iduće godine.

Domaći izvođači

Za posrnulu hrvatsku ekonomiju, a posebice građevinski sektor, vrlo je važno što će sve poslove izvoditi hrvatske tvrtke – Dalekovod i njegovi kooperanti.

– Vrlo smo zadovoljni što smo sklopili ta veliki posao. Sa Supernovom može se mjeriti samo Westgate. Ne mogu vam, nažalost, još reći, prije konzultacija s investitorom, imena renomiranih tvrtki koje su zakupile dvjestotinjak dućana u trgovačkome centru – rekao je Branimir Alujević, direktor poslovne cjeline inženjering u Dalekovodu. Zadovoljni su poslom koji su dobili u konkurenciji nekoliko domaćih i stranih tvrtki. Ta tvrtka, naime, izvođač je i u poslu s priključcima te izradi dokumentacije za trafostanicu u sklopu trgovačkoga centra.

Na tri etaže trgovačkog centra, u prizemlju i dvama katovima, bit će smješteno dvjestotinjak dućana, ugostiteljski objekti, dječja igraonica, kasino, kuglana, kino sa šest dvorana...

Uz centar i hotel

Za trgovine je planirana 71.000 četvornih metara, za ugostiteljstvo je određeno pet tisuća, poslovne prostore 6300 te za šest kinodvorana osam tisuća četvornih metara.

Uz trgovački centar bit će izgrađena poslovna zgrada od devet katova, u kojoj će osim poslovnih prostora biti i hotel. Centar će imati parkirališnih mjesta za čak 3500 vozila: u podzemnoj garaži, na otvorenom parkiralištu u prizemlju, na krovu centra, a dio parkirališnih mjesta bit će na montažnoj čeličnoj konstrukciji.

Supernova se nalazi kod područja Buzinski Krči-Ranžirni kolodvor-jug, a omeđena je planiranom produženom Avenijom Većeslava Holjevca i Ulicom 1 s juga, željezničkom prugom i Ulicom 2 sa sjevera, Avenijom Republike Njemačke i Ulicom 11 s istoka te zonom prometnog čvora sa zapada.

Komentara 26

BE
bek
13:57 04.03.2010.

Kaj će nama tvornice kad imamo šoping centre!!!ju huuuu!!!

CR
crocro
15:14 04.03.2010.

Kada počmu propadati, propadati će ponosno i časno.

DO
doktorica
12:29 13.03.2010.

da tamo će kupovati umirovljenici sa 2000k mirovine

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije