Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
potepuhov festival

Pod Petričinim kipom 'klanjaju' se majstorima domaćega piva

10.07.2015., Zagreb - Prvi Potepuhov pivski festival na Trgu Petrice Kerempuha na Opatovini.  Photo: Nina Djurdjevic/PIXSELL
Foto: Nina Đurđević/PIXSELL
1/3
11.07.2015.
u 12:00

Na Opatovini jučer navečer redovi za kušanje proizvoda vrhunskih naših "craft" pivovara

Ako ste mislili da je pivskih festivala previše, prevarili ste se. Jučer je iznad Dolca počeo iznimno atraktivan festival zanatskog piva u prostoru ispred legendarnog kafića Potepuh. Neovisni pivari ovakvu priliku, dakako, nisu propustili pa su se još jednom na istom mjestu okupili Zmajska pivovara, Varionica, Nova runda, Pivnica Medvedgrad, Visibaba s pivima iz pivovare Kabinet, Hold'em brewery te ABA 5th Element. Nije to bilo toliko iznenađenje koliko smo se iznenadili usvojenim znanjem Zagrepčana o zanatskom pivu.

–Može jedan pale ale, upitala je rano pristigla posjetiteljica Irena. "Vi ste ovo već pili?", upitali smo. –Pa da, probala sam već toliko piva, a ovo pamtim pa koristim priliku, odgovorila je i pridružila se ekipi "naoružanoj" posebnim čašama koje su za ovu prigodu priredili organizatori. Znali smo da je komičar Ivan Šarić ljubitelj piva, no svejedno ga je bilo zanimljivo vidjeti. Popio je Fakin IPA-u Pivnice Medvedgrad usput komentirajući kako je čašu baš, eto, ujutro izradio sam.

–Iako zna biti naporno, nije to previše festivala. Za nas je svaki ovakav događaj dragocjen jer promocije neovisnog pivarstva zaista nikada ne može biti dosta, rekao nam je Davor Simičić iz Varionice. Ona je upravo Potepuhov festival iskoristila za promociju svojeg novog, ljetnog, belgijskog pšeničnog piva. Za nekih sat vremena nakon početka, ispred štandova stvorili su se redovi. Pivari su dovukli najbolje od najboljeg, mali trg ispod Petrice Kerempuha zapunio se začas.

–Svaka čast dečkima, pogotovo Zmajskom pivu i Andreju Čapki. Zanatsko je pivo vjerodostojno, volimo da se u Hrvatskoj razvija nešto novo i dobro pa nam je drago vidjeti da zaista uzima maha. Bili smo i na homebrew prvenstvu, zanatska piva pijemo i u slobodno vrijeme, posjećujemo festivale kad možemo i uživamo, odgovorila su trojica mladića koje smo našli za stolom s tri pune čaše pravog domaćeg hrvatskog pale alea. Goran Smiljanić iz Potepuha najavljuje da će do kraja ljeta održati još dva ovakva festivala, a slična fešta piva je ovaj vikend i u Samoboru.

Komentara 3

Avatar Ironman0105
Ironman0105
14:51 11.07.2015.

kaj je legendarno u Potepuhu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije