Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zaprešić u zonama

Parkiranje tri kune po satu? OK ako to riješi nered u centru

16.02.2016., Zapresic - Grad Zapresic od sljedeceg mjeseca zapocinje naplatu parkiranja vozila u centru grada. Do sada je parkiranje bilo besplatno, a cijena parkiranja od ozujka mjeseca biti ce 3 kune po satu. Dio gradajana odobrava, a dio je protiv skor
Foto: Robert Anić/PIXSELL
17.02.2016.
u 13:00

Na sedamsto parkirnih mjesta u gradu uskoro kreće naplata parkiranja

Nema besplatno ni u – Zaprešiću. Sedamsto parkirnih mjesta u samom centru uskoro će pod naplatu, i to u dvije zone, u kojima cijena sata parkiranja ne bi trebala prelaziti tri kune. Gradske su vlasti odlučne, a građani podijeljeni.

Mnogi će prigovarati

Dok neki podržavaju plaćanje parkiranja, smatrajući da će se time rasteretiti promet u mirovanju u gradu, drugi misle kako već imaju dovoljno mjesečnih nameta te novi jednostavno nisu potrebni.

– Mnogi će sigurno prigovarati, ali mislim da je plaćanje parkinga u redu. Ovdje živimo i rijetko kad uopće možemo naći mjesto za automobil ispred svoje zgrade. Ako će se natjerati vozače da parkiranje plate, možda će konačno biti mjesta i za nas – rekla je Milada Špoljarec iz Ulice Pavla Lončara te dodala kako se nada da će stanari centra Zaprešića imati pravo na povlaštene parkirne karte, kao što to, primjerice, imaju građani Zagreba.

Zaprešićanin Željko Tepić, vozač taksija, složio se sa sugrađankom. Tri kune za sat parkiranja, kazao je, nije mnogo, a naplatom će se riješiti nered u centru.– Ovdje ima puno ureda, čiji zaposlenici dolaze automobilima i na istom parkirnom mjestu ostaju po cijele dane. Budu li morali platiti taj ostanak, možda će se odlučiti na dolazak javnim prijevozom, a više će ostati mjesta onima koji u grad dolaze samo nešto kratko obaviti – objasnio je Tepić.

Gužve ima svaki dan, ustvrdio je i Filip Šutalo, ali uvijek se nađe slobodno mjesto za parkiranje. Ne, doduše, uvijek iz prve, ali uz malo se truda automobil može ostaviti u centru. – Naplata nema smisla. Ako počne, to će sigurno biti samo tek početak. Na kraju ćemo morati plaćati u cijelom gradu – rekao je Šutalo.

Pitanje je li zaista potrebno

Kunu do kunu i pol, toliko bi trebala biti maksimalna cijena, kazao je, pak, Marko Radat.

– Radim u Švicarskoj, gdje se sve naplaćuje. Ali ondje je i standard bitno drukčiji. Ovdje posla nema, a i većina onih koji rade, ne dobivaju plaće kakve zaslužuju. Parkiranje je, dakako, samo jedna mala stvar u raznim davanjima, ali zašto bi se uvodilo plaćanje ako to zaista nije potrebno – iskren je bio Radat. 

Komentara 2

CH
chemica
15:11 17.02.2016.

Pred našom zgradom nema ništa više mjesta nego prije uvođenje naplate. Dakle, potpuni promašaj. Dapače, prije je bila bolja situacija, jer su ljudi parkirali i na rubnik, a sada im pauk nemilosrdno diže automobile, čak i stanarima. Tamo gdje naplate nema, (50 metara niz ulicu), smije se nakažnjeno parkirati ma gdje te volja, nasred kolnika, da se dva vozila ne mogu mimoići, i nikom ništa. Eto, takav kaos čeka i Zaprešićane. Genijalci. Plješčite svojoj gljuposti.

ZL
zlatnirat
14:00 17.02.2016.

Istina to svi gradovi na zapadu vec duze vrijeme rade, povlastice za stanare pri kupnji godisnjih karti a ostali placaj najlakse do novca. "Novac lezi na cesti samo ga treba uzeti"- geslo je gradova i jedina mogucnost kako do dodatnog dohodka i reda- kroz dzep vozaca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije