Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
projekt urbane revitalizacije 17 gradskih prostora

Od 'Zagreba za mene' i ekonomska korist

25.10.2013., Zagreb - Tresnjevacki plac, pogled iz Ozaljske ulice.  Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/2
Autor
Sandra Golemac
04.03.2015.
u 10:00

Od 7. 3. i građani mogu davati mišljenje o lokacijama koje treba urediti

Glavna im je namjera revitalizirati mjesta susreta i događanja, dati im novo ruho, vratiti ih u život građana, te tako otvoriti poslove za arhitekte, dizajnere, umjetnike, gradske službe i ostale građane. Riječ je, naime, o projektu "Zagreb za mene", koji je jučer predstavljen u prostoru Društva arhitekata Zagreb.

Plan je urediti 17 javnih prostora u gradu i to prije početka Europskih sveučilišnih sportskih igara nagodinu u Zagrebu i Rijeci. Na uređenje će se potrošiti oko 20 milijuna kuna, a u samome projektu mogu sudjelovati svi građani koji to žele. –Lokacije još ne znamo. U fazi smo njihova detektiranja. A plan je krajem travnja održati javnu raspravu, nakon čega ćemo raspisati natječaj - istaknuo je Teo Budanko, predsjednik Društva arhitekata Zagreb.

Već od 7. ožujka članovi Akupunkture grada izaći će na teren i na određenim lokacijama ispitati javno mišljenje i u suradnji s građanima odrediti lokacije za obnovu. Prvo će biti kod Avenue Malla od 9.30 do 13 sati, potom 14. ožujka na Trešnjevačkom trgu, pa 21. ožujka na Maksimiru, 22. ožujka na Jakuševcu i 28. ožujka u Splavnici.

–Očekivani rezultati ovog projekta su društveni razvoj, promocija grada i ekonomski učinci – rekao je Budanko, te naglasio kako se nada da će se projekt "Zagreb za mene" realizirati u idućih 16 mjeseci. Na ovom projektu urbane revitalizacije surađuju Društvo arhitekata Zagreb, Arhitektonski fakultet, inicijativa Akupunktura grada i Grad Zagreb.

>>Arhitektima zadatak: Za 18 mjeseci uljepšajte 17 lokacija diljem grada

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije