Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bogat program

Nije Advent u Zagrebu jedini kojeg treba obići. Na sat vremena od metropole sprema se prava čarolija

Advent u Ivanić-Gradu
WAVES KOMUNIKACIJE
01.12.2023.
u 16:32

Ove su godine ondje uložena dodatna sredstva za ukrašavanje grada, pa će svi posjetitelji mogući uživati u osvijetljenim ulicama i prigodnim ukrasima

Adventsko ludilo već je obuzelo brojne gradove u Hrvatskoj. Iako j Zagrebački Advent jedna od najpoznatijih blagdanskih manifestacija i našoj zemlji, ali i u Europi i svijetu, ne treba zaboraviti na to da je atmosfera u znaku lampica, poslastica na štandovima i kućicama te glazbenog ugođaja prisutna i u mjestima diljem Zagrebačke županije pa tako i u Ivanić-Gradu.

Ove su godine ondje uložena dodatna sredstva za ukrašavanje grada, pa će svi posjetitelji mogući uživati u osvijetljenim ulicama i prigodnim ukrasima.

-Blagdansko vrijeme je vrijeme druženja, obitelji, prijatelja i stvaranja zajedničkih trenutaka. Dodatnim uređenjem i ulaganjem u dekorativnu rasvjetu s nekoliko desetaka tisuća lampica obogatili smo raznovrstan program u kojem će svi uživati. I ove godine pozivamo na veliki novogodišnji vatromet koji će se održati 1. siječnja na Sportskom parku Zelenjak u 18 sati. Vjerujem da će svatko pronaći nešto za sebe. Pozivam sve da se ujedno pridruže zajedničkom poticanju naših obrtnika i proizvođača kupnjom prigodnih darova na njihovim štandovima. Dođite u Ivanić i uživajte- poručuje gradonačelnik Javor Bojan Leš.

>>VEZANI ČLANCI: 

Tijekom Adventa održat će se brojni kulturno zabavni sadržaj kao što su raspjevani adventski prozori, paljenje adventskih svijeća ispred crkve Sv. Petra, Božićni sajam, koncerti, izložbe, nastupi udruga i društava, škola i vrtića te otvoreni doček Nove godine za djecu i odrasle uz popularnu glazbu osamdesetih i devedesetih.

-Božićni sajam bit će dostupan tri subote – 9., 16. i 23. prosinca od 10 do 16 sati, a na njemu dvadesetak lokalnih izlagača nudi božićne ukrase, domaće proizvode, nakit, slastice... Na Tržnici će zadnju subotu u godini od 10 do 15 sati biti organiziran novogodišnji buvljak "Pusti mogu" & Bubble Mingle by Tamper uz prigodan program. Pozivamo vas sve da nam se pridružite u adventiranju- ističe direktorica Turističke zajednice Ana Gašparović.

Okrijepiti se možete na ugostiteljskim adventskim kućicama, a na Trgu se vikendom održavaju glazbeno-zabavni sadržaji. Muzej Ivanić-Grada i ove godine organizira radionice izrade božićnih ukrasa i na lokacijama izvan muzeja. Na svakoj radionici izrađivat će se drugačiji ukrasi, detaljnije informacije potražite na stranicama muzeja i na društvenim mrežama. Broj mjesta je ograničen, a prijave su obavezne.

>>VEZANI ČLANCI: 

Posebnost Adventa svakako je Festival oživljene povijesti "Bitka kod Ivanića". Događanje se organizira 9. prosinca u spomen Bitke kod Ivanića kada će biti uprizoren način života, ratovanja i zabave u vrijeme ratova protiv Osmanskog carstva. Program uključuje niz radionica i aktivnosti za djecu i odrasle poput cirkuskih radionica, mačevanja, streličarstva, srednjovjekovnih igara i borbi.

U Pučkom otvorenom učilištu tijekom cijelog prosinca održavat će se škola slikanja i crtanja, kino predstave i koncerti, kazališne predstave i dramski studio, a u Knjižnici predavanja i predstavljanja knjiga, kreativne radionice i pričaonice za djecu. Besplatni parking dostupan je u cijelom gradu. Cjelokupni program pronađite na stranicama Turističke zajednice.

>>VIDEO: Zagrebački startupovci i Večernji dijele zdrave Snackove: 'Želimo educirati đake o važnosti kvalitetne prehrane'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije