Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U ZNAK PROTESTA

Jakuševčani traktorima stigli pred Gradsku upravu: 'Tomašević bježi od nas'

Nezadovoljni Jakuševčani traktorima došli pred Gradsko poglavarstvo kako bi Tomaševiću uručili poziv da dođe na Jakuševac i objasni im svoj plan gospodarenja otpadom
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
1/3
08.03.2022.
u 12:14

Osvrnuli su se i na situaciju sa zatvaranjem preostalih nekoliko farmi istaknuvši kako su prije nekoliko dana dobili kaznu od 500 kuna zbog držanja domaćih životinja

S tri traktora je nekolicina Jakuševčana stigla jutros pred Gradsku upravu ne bi li opet pokušali se sastati s gradonačelnikom Tomislavom Tomaševićem za kojeg kažu kako ih sustavno izbjegava. Žele riješiti, ističu stanovnici Jakuševca, zatvaranje odlagališta otpada i situaciju s farmama koje su, spomenimo, trebale do kraja prošle godine sve biti zatvorene.

- Stalno se krše naša prava. Želimo da se napokon zatvori odlagalište. Smeće nam vjetar donosi u dvorišta. Ispred kuća imamo sve puno smeća zbog toga. Ljudi masovno obolijevaju od karcinoma u području odlagališta, to zasigurno nije slučajnost - kazali su Jakuševčani dodajući da ih je policija legitimirala te da su Tomaševiću ostavili poziv da ovaj tjedan dođe do odlagališta i napokon popriča s njima. Daljnji potezi, dodaju, ovise o gradonačelniku.

- Izbjegava nas, nije se pojavio na tribini koju smo imali prošli tjedan. Ne želimo trpjeti više i biti građani četvrtog reda. Tražimo poštivanje zakona. Ili će zatvoriti deponij ili ćemo blokirati ulaz ispred Gradske uprave. Ne druge opcije - kažu ljutiti stanovnici Jakuševca.

Osvrnuli su se i na situaciju sa zatvaranjem preostalih nekoliko farmi istaknuvši kako su prije nekoliko dana dobili kaznu od 500 kuna zbog držanja domaćih životinja, a sada im prijete s kaznama i do 20.000 kuna.

- Slijedi kriza i glad. Ja ne želim zatvoriti farmu, želim znati što jedem i imati nešto za jesti - kažu farmeri.

Ključne riječi

Komentara 2

IL
ilustrator
13:42 08.03.2022.

pokojnog su razapinjali zbog jakuševca, pa se našal jedan divni dečec koji je obećal zaprt jakuševac! tomek je dobil izbore, mikia nema, a jakuševac? ovi zagrepčanci su fakat nezahvalni, furt nekaj zanovjetaju!

IG
igorl
10:39 10.03.2022.

Ono sto ja ne mogu vjerovati je da u Gradu Zagrebu jos uvijek postoje farme svinja i da netko smatra da su mu nalogom da ih zatvori - povrijedjena prava. Imas sela koliko te volja 10 km na bilo koju stranu iz Zagreba. Kuce se prodaju u bescjenje. Zasto ne mozes imat farmu tamo? Nego BAS u Zagrebu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije