Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Napredak

Gradske ljekarne otvorile laboratorij vrijedan 35 mil. kuna

'19.11.2010., Zagreb, Bani 98 - Svecano otvorenje galenskog i analitickog laboratorija Gradske ljekarne Zagreb.Ivo Covic, Milan Bandic i Mila Bucalic. Photo: Igor Kralj/PIXSELL'
'Igor Kralj/PIXSELL'
19.11.2010.
u 18:01

Galenski laboratorij povećat će dobit i do deset puta

Gradske ljekarne Zagreb u Buzinu su svečano otvorile galenski i analitički laboratorij vrijedan 35 milijuna kuna, a cijeli projekt financirala je sama ustanova. Ovim će projektom Gradske ljekarne Zagreb unaprijediti poslovanje, otvoriti 50-ak radnih mjesta te trenutačnu dobit galenskog laboratorija, koja godišnje iznosi oko 10 milijuna kuna, povećati čak šest do deset puta.

Uz proizvodnju novog laboratorija na površini od 2000 četvornih metara otvara se mogućnost suradnje sa zdravstvenim i ljekarničkim ustanovama.

– Dosadašnji dnevni kapacitet izrade iznosio je oko 3000 pakiranja, ali uz pomoć nove opreme očekuje se višestruko povećanje proizvodnje. Potražnja tržišta je daleko veća nego što trenutačno isporučujemo – istaknula je Mila Bucalić, ravnateljica Gradske ljekarne. Uz ravnateljicu laboratorij su otvorili zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, predsjednik uprave Zagrebačkog holdinga Ivo Čović, a laboratorij su obišli i predsjednik uprave Gradskih ljekarni Zagreb Igor Rađenović i pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Zvonimir Šostar.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar mmelcic
mmelcic
08:56 21.11.2010.

Nije loše! Nešto konkretno se radi. Čestitam magistrama! Laboratorij su otvorili ... \"predsjednik uprave Zagrebačkog holdinga Ivo Čović\" Koji q će on tamo? Ima neke zasluge? Ako niste znali, voli se on slikavat! A i \"Doći će on da usporiri druge\" (stih iz pjesmice dr Schantza \"Triput sam vidio doktora Ivu\")

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije