Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
testiranje rasvjete

FOTO Pogledajte kako izgledaju fontane vrijedne 18,4 mil. kn

bandićeve fontane (1)
Foto: Facebook
1/7
15.10.2012.
u 12:47

Fotografije s probe na svom je Facebook-profilu objavio gradonačelnik Milan Bandić

Fontane kod Nacionalne i sveučilišne knjižnice testirane su u petak, objavio je Milan Bandić na svom Facebook profilu. Reakcije su građana na fotografije fontana različite.

Dok neki fluorescentno, raskošno zdanje nazivaju nepotrebnim kičem i troškom na opterećeni gradski proračun, ostali hvale projekt, nazivajući ga prekrasnim i modernim.

Bez rasprave o ukusu

Pročelnik Gradskog ureda za prostorno uređenje i graditeljstvo Davor Jelavić testiranje fontana nazvao je prekrasnim događajem.

– Radi se u segmentima. Završavaju se betonski radovi, paralelno se radi. Radovi bi mogli biti gotovi, a projekt svečano otvoren u prosincu, kao što je bilo i najavljeno. Kad se projekt završi, bit će fantastično, bit će to na ponos gradu Zagrebu – rekao je Jelavić. Kritike fontana, koje neki nazivaju kičastim, ne zanimaju ga.

– O ukusima ne razgovaram. Svjetski priznati projektanti najbolje znaju, njihov ukus je priznat svugdje. Cijeli projekt je izniman – samouvjeren je pročelnik Jelavić u svojim ocjenama.

Gradnja pothodnika, fontana i infrastrukture u Ulici Hrvatske bratske zajednice privlači medijsku pozornost otkako je počela. Ministarstvo gospodarstva pokrenulo je prošlog mjeseca nadzor nad ugovorom između Grada Zagreba i tvrtke Mešić.com zbog sumnje u pogodovanje spomenutoj tvrtki pri javnom natječaju za izvođača radova.

Izmjene uvjeta

Ugovor vrijedan 18,4 milijuna kuna tada je stavljen pod upitnik, a Gradu Zagrebu zaprijetila je novčana kazna od pedeset tisuća do milijun kuna. Ubrzo je izmijenjen glavni projekt, a njime su bitno izmijenjeni i tehnički uvjeti javnog natječaja za izvođača radova. No, u svakom slučaju fontane su premijerno zasvjetlile u različitim bojama ma što o tome na kraju tko presudio.

>> Bandićeve fontane grade se ilegalno!

>> Prije 20 godina umjesto fontana planirana je rock-arena

Komentara 53

Avatar bok
bok
18:32 15.10.2012.

ba lijepo z vidjeti. Metropola treba atrakcije koje nisu iz doba K&K (jer je iz SeYU uglavno ruzno...)

Avatar hucika
hucika
18:36 15.10.2012.

ajde ne kakite sa svojim moraliziranjem i demagoškim komentarima, tipa koliko se vrtića se moglo napraviti, trebalo je novac dati rodiljama i kupiti pužnice, itd...ideja je generalno dobra ali je izvedba koliko para toliko muzike... akoliko je tek gladnih usta u africi

DO
doktorica
18:30 15.10.2012.

najobičniji reflektor u bojama....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije