Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Alternativna skrb

Dijete ima pravo tražiti smještaj u obitelji blizu svog doma

zlostavljanje
Arhiva VL
Autor
Sonja Hoffman
10.03.2011.
u 17:15

Promocija brošure “Djeca i mladi u alternativnoj skrbi” predstavljena je danas na tribini Grada

Promocija brošure “Djeca i mladi u alternativnoj skrbi”, koju su preveli i izdali SOS Dječje selo Hrvatska i Forum za kvalitetno udomiteljstvo, održana je jučer na tribini grada.

– Brošura prati tri mlade osobe koje će podijeliti različita iskustva – ne samo svoja nego i iskustva druge djece i mladih u alternativnoj skrbi – objasnila je Ankica Milić iz Foruma.

Ove brošura, objašnjava, obrađuje probleme koji se javljaju u procesu skrbi, ali otkriva i smjernice koje mogu pomoći djeci i mladima pri donošenju odluka kojima će poboljšati komunikaciju s pružateljima skrbi. Mladi u brošuri mogu doznati da, primjerice, u alternativnoj obitelji imaju sva prava kao i da borave u onoj biološkoj, ali i niz savjeta kako si mogu pomoći u toj situaciji i kojim se institucijama obratiti.

– Izdvajanje iz obitelji nije mjera koja se donosi olako, no ako je nužna, dijete ima pravo tražiti da ga se smjesti u obitelj koja je smještena blizu njegova doma kako ne bi moralo mijenjati prijatelje ili školu – objasnila je.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije