Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Napokon

Centar za autizam konačno će se 2012. graditi u Dubravi

Centar za autizam
Pixsell
28.10.2011.
u 08:41

Dokument o uređenju početak je projekta jer su stvoreni preduvjeti za gradnju. Centar će se graditi u jugozapadnom dijelu gradskog zemljišta, na 14 tisuća četvornih metara.

Za godinu dana u Dubravi, između tri veće ulice u toj gradskoj četvrti, Novoselečkog puta, Dankovečke i planirane produžene Oporovečke ulice, kako doznajemo, konačno će započeti gradnja dugo planiranog Centra za autizam.

Obećali još 2008. godine
Napokon, nakon šest mjeseci, konačno je prihvaćena odluka o izradi urbanističkog plana uređenja Oporovec - jug čime su se stvorili preduvjeti da se na neizgrađenom gradskom području, gradnjom pristupne ceste, naprave prvi koraci ka gradnji centra koji je po brojnim političkim obećanjima svoja vrata trebao otvoriti još ove godine.

Podsjetimo, gradonačelnik Milan Bandić 2008. godine najavio je gradnju centra i njegovo otvaranje u 2010. godini, no obećanje koje je tada dao roditeljima nije ostvario.

Prvi poduzeti koraci rezultat su zajedničkog pritiska građanske inicijative, svih udruga za autizam te udruga roditelja koji od gradnje novog i primjerenog centra nisu odustajali. Prijedlog urbanističkog plana uređenja gradonačelniku Milanu Bandiću bit će dostavljen u roku od 60 dana, a nakon toga počinju rasprave o tome kako će Centar za autizam izgledati.

– Tek kad završi natječaj znat će se više o samome izgledu, ali centar će se graditi u jugozapadnom dijelu toga zemljišta, i to na 14 tisuća četvornih metara. Ovo je najbolja moguća odluka jer postojeći centar ne da nema uvjete, nego vode pravu bitku da korisnicima osiguraju odgovarajuću skrb – rekao je Dragan Korolija Marinić iz Odbora za zdravstvo Gradske skupštine.

Planirana gradnja i škole
Osim centra za autizam, na tome je zemljištu najavljena i gradnja nove osnovne škole, no kada će točno njezina gradnja početi, još uvijek nije poznato.

– Ovo je svakako vrijedan pothvat. Gradnjom centra planiramo zadovoljiti potrebe isključivo zagrebačke djece, čime će im se pružiti najbolja skrb, ali i puno kvalitetniji uvjeti nego što ih imaju sada – poručila je na posljednjoj skupštinskoj sjednici zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije