Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
legendarni bubnjar

Boris Leiner: Radio sam s dva najveća – Sacherom i Štulićem

Boris Leiner portal (1)
Damir Spehar/PIXSELL
14.05.2013.
u 19:29

– Sve je negdje odavde u Novom Zagrebu krenulo. Davnih 70-ih novi val zapravo je iznjedren iz Trnskog, Zapruđa – kazao je Leiner.

– Radio sam s dva najveća – Srđanom Sacherom i Johnnyjem Štulićem – kazao je Boris Leiner gostujući u Kvartoteci na Soundset Plavom.

Legendarni bubnjar svirao je u Azri, Haustoru i Vješticama koje je ponovno okupio, a Soundsetov autobus prigodno je nazvao "Magic busom".

– Sve je negdje odavde u Novom Zagrebu krenulo. Davnih 70-ih novi val zapravo je iznjedren iz Trnskog, Zapruđa – kazao je Leiner.

Na pitanje Kornelija Hećimovića postoji li formula da se u Zagrebu dogodi neki novi novi val, odgovorio je da su druga vremena.

– Prvo trebamo dva ili tri genijalca koji putem glazbe hoće promijeniti stvari. Druga su vremena, onda si imao od kulturnih dobara javnu rasvjetu, dućan i dva puta godišnje Zagrebački velesajam. Bili smo željni života, puni bunta i to je bio pokretač da se nešto kvalitetnije napravi u životu – kazao je Leiner.

Prisjetio se da su onda probe imali u podrumima.

– U naše vrijeme nismo imali tak jake uređaje. Mi smo tulumarili, ali to su bili mali tranzistori ili uz gitaru. Danas svaki klinac ima razglas da ti rasturi zidove. A probe smo imali u podrumima u kojima nas se i nije moglo čuti i još smo pjevali na suho. Štulić je pjevao bez mikrofona – kazao je Leiner.

Poznati bubnjar govorio je i o Vješticama, bendu koji je ponovno okupio.

– Nakon burnih godina i tog kockastog rock&roll ritma zaželio sam se nečeg drugog, a Sacher me uveo u tu poliritmiju, zajedno s bubnjarom Levačićem. Sretan sam što i danas radim totalno drukčiju glazbu – rekao je Boris Leiner odgovorivši na pitanje "zašto Vještice?".

>> Šansonijer, fotografkinja i glumac – kipovi Borisa Leinera

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije