Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Opet poplava

Barem dva puta godišnje pucaju 
im dotrajale cijevi

Brijunska, pukla cijev
Igor Kralj/PIXSELL
28.02.2013.
u 14:00

Mi smo pet puta mijenjali parket u hodniku. Donji dio zidova nam je skroz uništen. Ovo traje već 2-3 godine. I svaki put kada bi bila poplava, djelatnici hitne intervencije bi popravili samo jedan dio cijevi

Probudim se jutros i najednom je voda preplavila skoro cijeli stan. Nisam mogla ni prići zahodu. Javim se susjedi, a ona kaže kako je kod nje ista situacija. To je bilo grozno. Voda je šikljala na sve strane. Jedva sam se borila s tim – opisala je jučer svoj početak dana Ivanka Zaić koja živi u Brijunskoj ulici na Sigečici.

Odmah je nazvala hitne intervencije Gradsko stambeno komunalnog gospodarstva (GSKG-a), no, pojavili su se, kaže, tek nakon četiri sata.

Dotrajale cijevi

U međuvremenu je izbacivala vodu iz stana, koliko je mogla, kaže, s obzirom da je agonija cijelo vrijeme trajala, dok im pomoć nije iz Grada došla.

Kada su se djelatnici hitnih intervencija pojavili, ustanovili su kako je u dvorištu, ispod zemlje, pukla cijev i da je potrebna sanacija.

 – Rekli su da će se vratiti za dva dana kako bi to detaljnije pregledali i utvrdili što treba napraviti. Zar nisu mogli odmah nešto napraviti?! Dakle, nekoliko ćemo dana susjeda i ja morati koristiti zahod u okolnim zgradama. Ne mogu vjerovati da nam se to opet događa. Pa, to je strašno – očajna je Ivanka.

Isti se problem, kažu stanarke, ponavlja već nekoliko godina.

– Mi smo pet puta mijenjali parket u hodniku. Donji dio zidova nam je skroz uništen. Ovo traje već 2-3 godine. I svaki put kada bi bila poplava, djelatnici hitne intervencije bi popravili samo jedan dio cijevi, umjesto da kompletno zamjene dotrajalu cijev, kako se to više ne bi ponavljalo. Umorna sam od svega – istaknula je susjeda Dragica Škreblin.

Radi se na problemu

U godinu dana im se dogode minimalno dvije poplave. Novac za sanaciju štete, kažu, više nemaju otkud izvlačiti, s obzirom da su obje stanarke u mirovini.

Iz GSKG-a kažu kako je i njima u interesu da se taj problem što prije riješi.

– Očito je u pitanju neki veći zahvat kojeg naši djelatnici nisu mogli riješiti na licu mjesta. Čim se detaljnije utvrdi stanje, učinit ćemo sve da se problem sanira – najavila je Marija Sesler, glasnogovornica GSKG-a.

>>Zbog puknuća cijevi, vozila prometuju tramvajskom prugom

Komentara 1

VI
Vito
07:05 02.03.2013.

Ako je ta cijev izvan njihove kuće, na ulici, onda GSKG s tim nema ništa Moraju zahtjev za popravak poslati graskom vodovodu i problem će biti "odmah" riješen. Pogotovo ako cijev puca između kuće i vodomjera. Ako cijev puca nakonkon vodomjera, onda moraju same kopati i promijeniti cijev Zašto? Zato što "vodovod" ne mari za puknuće iza njihvoog vodomjera, jer će potrošenu vodu i tako platiti stanari priključeni na taj vodomjer. Zašto ih na to ne upozorava GSKG? Zato što naplaćuje izlaske na teren i živo im se fučka koliko će puta popravljati istu cijev, svaki put će naplatiti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije