Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
stipendije

Ana će dobiveno uložiti u dodatno usavršavanje i uštedjeti za fakultet

stipendije (1)
Foto: Žarko Bašić/PIXSELL
1/5
26.02.2013.
u 09:54

Najviše stipendija, njih čak dvadeset, otišlo je učenicima V. gimnazije, njih petnaest primili su učenici XV. gimnazije. Učenici strukovnih škola dobili su sedam stipendija.

U palači Dverce 84 zagrebačka srednjoškolca primila su jučer stipendije od 2228 kuna mjesečno. Po svoj, mukotrpnim radom i odricanjem zarađeni novac došli su u pratnji ponosnih roditelja, a iznos su primili od gradonačelnika Milana Bandića, pročelnika za obrazovanje Ivice Lovrića te predsjednika Gradske skupštine Davora Bernardića, koji se pohvalio da je i sam bio stipendist.

– Najviše stipendija, njih čak dvadeset, otišlo je učenicima V. gimnazije, njih petnaest primili su učenici XV. gimnazije. Učenici strukovnih škola dobili su sedam stipendija. Svi se slažu u jednom – da dobiveno treba uložiti u dodatna usavršavanja.

– Stipendiju ću iskoristiti za usavršavanje, za seminare, tečajeve i slično. Planova za budućnost imam već mnogo i jedan od njih je upisati Muzičku akademiju. Zasad želim upisati flautu, a poslije planiram, ako sve bude kako sam zamislila, muzikologiju. Stipendija mi mnogo znači jer je bavljenje glazbom jako skupo, kažu da je samo za bogate. Tako sam već krenula štedjeti za studentske dane – rekla je Ana Votoupal, odlična učenica četvrtog razreda Glazbene škole Pavla Markovca.

Grad Zagreb izvanrednim učenicima trećih i četvrtih razreda srednjih škola stipendije dodjeljuje od školske godine 1992./1993., a dosad ih je dodijeljeno tisuću i dvjesto. Uvjet koji stipendisti moraju ispuniti je da tijekom cijelog obrazovanja budu odlični učenici.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije