Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ukazivao na probleme

Županijski HDZ: Zanemarivanje Gorskog kotara danas je došlo na naplatu

gorski kotar
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
1/3
07.02.2014.
u 15:23

Treba inzistirati da se po hitnom postupku donese zakon o Gorskom kotaru. Trebali smo odavno otvoriti ured Županije u Bruxellesu i dosada realizirati niz projekata vezanih za taj kraj, zaključio je Dinko Beaković

- Župan je, napuštajući mjesto ministra kazao jednu legendarnu rečenicu - teško je biti ministar, ali je lagodno i manje stresno voditi županiju. Na njegovu žalost, priroda je još jednom pokazala koliko može biti surova, a župan se uvjerio da je itekako teško voditi županiju. U svojoj sam kampanji istakao Gorski kotar kao prioritet svih prioriteta PGŽ-e, ukazivao sam na probleme i teškoće s kojima se suočavaju stanovnici Gorskog kotara. Na Županijskoj skupštini sam više puta kazao da moramo imati poseban pristup prema Gorskom kotaru, što su mi neki zamjerili, pa čak i upozorili da svojom brigom za Gorski kotar samo odmažem. Na žalost, zanemarivanje od strane župana i županijskih vlasti, kao i države, danas su došli na naplatu. Još nisu otklonili štete iz prošle godine, a imamo nove, katastrofalnih razmjera. Sada se i župan sjetio reći da je Gorski kotar otok. Mogao je za svoje vladavine napraviti puno više, a kao ministar pogotovo - kazao je danas Dinko Beaković, županijski vijećnik HDZ-a u Primorsko-goranskoj županiji.

Priznaje da Primorsko-goranska županija ne može sama riješiti pitanje Gorskog kotara, no nužno je u dogovoru s Vladom naći rješenje.   

- Treba inzistirati da se po hitnom postupku donese zakon o Gorskom kotaru. Trebali smo odavno otvoriti ured Županije u Bruxellesu i dosada realizirati niz projekata vezanih za taj kraj – zaključio je Beaković.      

Mlada HDZ-ova županijska vijećnica Majda Burić kritizirala je ocjenu premijera Milanovića za njegova kratkog posjeta Gorskom kotaru po kojoj stanje nije katastrofalno. Nabrojala je, pri tome, svu štetu goranskog kraja.   

- Zašto Vlada još u ponedjeljak nije proglasila prirodnu katastrofu i tako pokrenula postupak privlačenja novca iz fondova solidarnosti Europske unije za sanaciju štete – kazala je zaključivši kako Gorskom kotaru dugoročno treba poveći financijski poticaj, razvojna politika, politika održivosti. HSS-ov županijski vijećnik Ivo Zrilić pita zašto se i vojska nije uključila u pomoć Gorskom kotaru.   

- Znajući da je naš predsjednik usporen, valjda je i vojsku usporio ili pak nije držao potrebnim uputiti vojne bagere, agregate i vojsku kao ispomoć. Ako su doprinijeli da je 350 tisuća nezaposleno, što je još sedam tisuća ljudi ostaviti bez struje i vode – rekao je Zrilić začuđen što tek sada, nakon kataklizme, Vlada i HEP najavljuju da će raditi na planovima za zamjenu nadzemne mreže podzemnom.

>>Procjene Hrvatskih šuma o nastalim štetama u Gorskom kotaru

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije