Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAJTRAŽENIJI ZLOČINAC Željko Milovanović, osumnjičen za ubojstvo Ive Pukanića, naoružan je oružjem ukradenim u Hrvatskoj

Željko Milovanović pobjegao sa snajperom iz Zagreba

12.11.2008.
u 18:48

Policija pretpostavlja da bjegunac Željko Milovanović uza se ima vojni snajper njemačke marke Steyr, koji je ukrao u zagrebačkoj prodavaonici oružjem Hunter K&Ž, doznali smo u MUP-u Republike Srpske. Ne navodeći o kojoj je prodavaonici riječ, načelnik uprave tamošnje kriminalističke policije Gojko Vasić, nabrajajući koje sve zemlje i zbog čega traže trenutačno najpoznatijeg zločinca u regiji, kazao nam je da je “Zagreb Milovanovića tražio i zbog te pljačke”.

Policiji poznati svi izvršitelji atentata, traži se naručitelj

Piramida zločinačke organizacije

Rekonstrukcija: Likvidirali ih iz susjednoga stana

Ubijeni Ivo Pukanić i Niko Franjić iz Nacionala

Iz tog odgovora proizlazi da je Milovanović bio sumnjiv odmah nakon pljačke trgovine, koja se dogodila 8. rujna ove godine, znači prije likvidacije Ive Pukanića i Nikole Franjića. Osim snajpera, iz prodavaonice su odnesena i 25 pištolja. MUP je sutradan na svojim stranicama izvijestio da su “nepoznati počinitelji ušli u prodavaonicu i, prijeteći vatrenim oružjem, zaposlenicima ukrali više komada vatrenog oružja, oštetivši vlasnika za veću vrijednost”. O snajperu ni slova.

“Ne opstruiramo!”
– Stalo nam je da se Milovanovića uhiti što prije, a stalo je i Federalnom MUP-u – uvjeravao nas je danas Vasić iako se može čuti da upravo srpska i policija RS opstruiraju uhićenje Željka Milovanovića.

– Pokušavamo locirati još neke osobe s područja Republike Srpske i Srbije za koje pretpostavljamo da su povezane s Milovanovićem jer su bile s njim u kontakt – kazao je Vasić i ponovio kako se nada da bi uhićenjem Milovanovića mogli biti riješeni i neki nerasvijetljeni zločini na njihovu teritoriju, ponajprije ubojstva na Palama, postavljanje eksploziva na rutu kojom je papa Ivan Pavao II. trebao proći za posjeta Sarajevu prije desetak godina, ali i pokušaj atentata na sada već bivšeg makedonskog predsjednika Kiru Gligorova.

– Što se tiče eksploziva, on je vjerojatno u svim ovim slučajevima bio isti, vojni. Jer takvog je ipak najviše na ovim prostorima. No, ono što povezuje ubojstvo u Zagrebu i ova tri slučaja koja sam naveo jest isti način izvršenja djela. Možda je to samo slučajnost, ali... – rekao je Gojko Vasić, dodavši kako se nada da će se ovaj “slučaj brzo finalizirati” te da ima novih detalja u samoj istrazi, ali ih ne smije otkriti kako je ne bi upropastio.

Susjedi mu dojavili?
Kad smo ga upitali je li njihova policija provjeravala navode da su Milovanovićevi susjedi u Doboju bili bivši načelnik policije te agenti sigurnosne službe te je li iz tih krugova bjegunac primio informaciju da ga policija dolazi uhititi, odgovorio je negativno:

– Čim je doznao da su uhićene osobe iz njegove grupe, pretpostavljam da se pripremio za bijeg. Pogotovo kad je javljeno da Robert Matanić namjerava surađivati s policijom. Ne vjerujem da bi nakon takvih vijesti čekao u krevetu – ponovio je Vasić stav po kojem su za bijeg krivi novinari, što je hrvatska policija demantirala.


Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije