Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Presuda

Zbog smrti oca i sina na nogostupu Loborec dobio četiri godine zatvora

igor loborec
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
1/2
05.12.2013.
u 21:21

Marija Kristina Puljić, supruga i majka poginulih: Nije meni satisfakcija ni da su dobili 25 godina zatvora. Oni će živjeti sa svojom savješću

Godinu dana nakon stravične prometne nesreće u kojoj su na zagrebačkim Sveticama na nogostupu poginuli Darijo Puljić (36) i sin Patrik (8) na putu do škole,  Igor Loborec (26) nepravomoćno je osuđen na četiri godine zatvora, a Stjepan Brdarić (55) na dvije godine u zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu. 

Prema presudi Brdarić je vozeći kamion Ulicom Svetice u smjeru sjevera kod kućnog broja 26 c započeo skretanje ulijevo, prešavši prednjim dijelom vozila na zapadnu polovicu ceste, a da nije propustio sva vozila iz suprotnog smjera. Tada je Loborec, koji se toyotom vozio brzinom od 86,3 kilometra na sat u smjeru juga, pokušavajući izbjeći kamion, skrenuo udesno. Izgubio je nadzor nad toyotom i u nekontroliranom kretanju prešao na nogostup naletjevši na metalne stupiće, pa na Darija i Patrika Puljića, koji je s tatom išao u školu. Poginuli su na mjestu. 

Proces je trebao početi u svibnju, no Loborec, koji je proveo četiri mjeseca u zatvorskoj bolnici, nije bio sposoban za suđenje, pa je nastavljeno u listopadu kada je vještak  neuropsihijatar Željko Marinić u nalazu naveo da ima kronični PTSP, ali da je sposoban sudjelovati u raspravi. Obojica optuženih su tada kazali da se ne osjećaju krivima na način na koji ih tereti optužnica.

Dok je trajalo suđenje na svaku raspravu je dolazila supruga Darija Puljića i majka sina jedinca Patrika, koja je u jednom danu izgubila cijelu obitelj. Koliko god da joj je teško, rekla nam je jednom, osjećala je da joj je dužnost prema poginulom suprugu i sinu dolaziti u sudnicu. Na presudu i izrečenu kaznu optuženima da su skrivili njihovu smrt reagirala je mirno i pribrano.

- Odahnula sam što je suđenje  gotovo. Jedva sam čekala da sve to što prije završi. Nakon svega nije meni satisfakcija njihova kazna, ni  da su dobili 25 godina zatvora ili pet godina. Oni će živjeti s tim kako će živjeti i sa svojom savješću - komentirala je  presudu, svjesna da kakva god da je,  muža i sina joj nitko ne može vratiti. Inače tužiteljstvo je za Loborca tražilo pet godina zatvora, pa je očekivati da će se žaliti na presudu, a za Brdarića dvije godine, koliko je i dobio.
 

Komentara 11

TR
Trucker
22:56 05.12.2013.

Da je malo poznatiji kao ona rukometašica dobio bi samo uvjetnu kaznu! Pitam se ima li hrvatsko pravosuđe prava tako se zvat? Možda je bolje "krivosuđe"?

SE
Sevilla
22:18 05.12.2013.

sramotno niska kazna za nesreću koju je uzrokovao.

NO
nonasur
22:17 05.12.2013.

Samo!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije