Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TVRĐAVA Završava se gradnja kapele svete Ane

Zavjetna crkvica dar Brođanima za Dan grada

09.03.2009.
u 17:03

Brođani će za Dan grada (16. svibnja) dobiti još jedan sadržaj u prostoru Tvrđave. Uskoro, naime, završava izgradnja tvrđavske kapelice svete Ane u središtu Oružnog trga, jedan od najvažnijih projekata u programu obnove tvrđavskih objekata.

Zavjetna crkvica sv. Ane, sagrađena 1753., a do iza II. svjetskog rata, kada je srušena, bila je mjesto vjerskih svetkovina.

– Planirali smo gradnju dovršiti lani, ali je bilo zastoja zbog dodatne obrade kamenih blokova za uglove kapelice. To je uspješno obavljeno, a završeno je i uzidavanje portalskih nadvoja i dogradnja zidova kapelice. Ovog tjedna počinje izrada krovne konstrukcije, potom slijedi montaža krova, žbukanje i opločivanje zidova, ali će sve biti gotovo do Dana grada – kaže Tomislav Šprajc, direktor brodske tvrtke THD-Šprajc koja izvodi radove.

Novoj se kapelici raduju mnogi vjernici.

– Brod će opet imati ono što su vjernici ovog grada već jednom bili sagradili, a jako je važno i to da će osim religioznog, postojanje kapelice imati i veliko kulturološko značenje za ovaj grad – kazao je pater Domagoj Šimunović iz Franjevačkog samostana.

Gradnja kapelice stajat će 1,8 milijuna kuna.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije