Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ROAMING Pripazite na mobilne mreže u pograničnom području

Zaračunali roaming za razgovor u Hrvatskoj

otvo_roaming.jpg
import
29.04.2007.
u 15:38

Roaming može izazvati neugodna iznenađenja, jer pokrivenost pojedinom mrežom nije točno omeđena granicom. Uvjerila se u to umirovljenica Ivka Novoselec iz Varaždina. Dok je boravila u pograničnom području, na zaslonu mobitela joj je umjesto uobičajenog natpisa Tele2 pisalo - Mobitel Tele2.

- Bila sam tri kilometra od slovenske granice, i na pamet mi nije palo da natpis “Mobitel Tele2” znači da sam na inozemnoj mreži. Nisam dobila niti uobičajeni SMS u kojem se korisnik obavještava da je u roamingu. Zvala sam službu korisnika Tele2 i tražila da mi vrate novac i da mi pismeno obrazlože o čemu je riječ. Rekli su mi da trebam podesiti mobitel na funkciju manualno - ljutila se gospođa Novoselec.

Nije je toliko pogodio nevelik trošak, koliko ponašanje prema njoj kao korisnici, ali i činjenica da je sto metara od mjesta njena boravka uz granicu VIPnetov odašiljač, kaže, pa se pita zašto tog vikenda nije, kao i u ranijim situacijama, njen mobitel potpao pod pokrivenost VIPnetovom mrežom.

SMS s obavijesti da je korisnikov mobitel u mreži inozemnog operatera ne šalje matični operater, već onaj u čiju mrežu korisnik uđe, podsjećaju u Tele2, ističući da bi rado izašli u susret svojoj korisnici, ali nije njihova pogreška.


Tele2: Provjerite mobitel!

- Tele2 nema apsolutno nikakve osnove po kojoj može refundirati korisnicu. Riječ je o tomu da korisnica uopće nije primijetila na zaslonu vlastitog mobitela da razgovara u mreži inozemnog operatora. Tele2, dakle, ne može biti odgovoran za situaciju i problem koji nije uzrokovao. Djelatnici naše Službe za korisnike, ujedno, često puta korisnicima savjetuju da provjere je li im uređaj uključen na manualno podešavanje mreže, kako bi razgovarali u mreži u kojoj žele - poručuju iz Tele2.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije