Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ELEKTRONIČKI SUSTAV

Za novi sustav glasanja u Saboru očekuje se 5-6 ponuda

glasanje,sabor
Robert Anić/PIXSELL
13.09.2013.
u 16:58

To će biti treći sustav glasanja koji se postavlja u Saboru. Prvi, iz 1996. nikada nije ni korišten, a drugi koji je postavljen 2003. ne koristi se već neko vrijeme.

Ponude za novi sustav elektroničkog glasanja bit će javno otvorene u ponedjeljak u 11 sati, a do danas popodne u Sabor nije stigla nijedna. Kako su nam pojasnili iz stručne službe, nije riječ ni o čemu neobičnome jer ponuđači na ovakvim natječajima uglavnom ponude donose na sam dan njihovog otvaranja, a na temelju prethodnih iskustava očekuje se 5-6 ponuđača.

Prema uvjetima natječaja, sustav ne bi smio biti skuplji od tri milijuna kuna, a to će biti treći sustav koji se postavlja u sabornicu. Prvi je postavljen još 1996. ali nikada nije korišten. Sadašnji sustav postavljen je 2003., s njime je bilo problema otpočetka, a već neko vrijeme se ne koristi nego zastupnici glasaju dizanjem ruku.

>> Tri milijuna kuna za novi sustav glasovanja

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije