Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Za rezoluciju UN-a

Vučić: Srbija je osudila napad na Ukrajinu. Ništa više nije isto, pod ogromnim smo pritiskom

Srbija osudila rusku invaziju, obratio se Vu?i?
Foto: Milos Miskov
1/3
02.03.2022.
u 18:42

U tekstu se ne spominju bilo kakve sankcije, ali s naše strane je važno da osudimo urušavanje teritorijalnog integriteta bilo koje zemlje članice, kaže Vučić.

Ujedinjeni narodi danas su usvojili rezoluciju kojom se osuđuje ruska invazija na Ukrajinu i poziva Moskva da odmah povuče snage iz Ukrajine. Za usvajanje rezolucije glasala je i Srbija, a predsjednik Aleksandar Vučić potom se obratio javnosti.

- Cijeli svijet je postao drugačiji i više ništa nije isto. Dogodile su se tektonske promjene na svjetskoj sceni, i Srbija se nalazi u izuzetno teškoj situaciji. Manje nego ikada postoji razumijevanje za poziciju Srbije i našeg naroda bilo gdje u svijetu. Gotovo da ne postoji predstavnik velikih zemalja s kojim nismo razgovarali. Srbija je suočena sa ogromnim pritiskom s time da malo tko želi čuti našu argumentaciju, onda vam je jasno koliko je naša pozicija teška - kazao je Vučić i dodao:

- Zahvaljujem se predsjednici EK i Europskog savjeta i američkim predstavnicima na korektnosti što su me saslušali. Srbija se na sjednici Generalne skupštine UN pridružila osudi napada na Ukrajinu. U tekstu se ne spominju bilo kakve sankcije, ali s naše strane je važno da osudimo urušavanje teritorijalnog integriteta bilo koje zemlje članice.

Naglasio je da očekuje izbacivanje Rusije iz UN-a, a nakon toga pritisak na Kinu da dođe do promijene Rezolucije 1244. Poslije toga, kako je rekao, Srbija više nema pravnih osnova na koje se može pozvati radi očuvanja teritorijalnog integriteta, a zatim slijedi priznanje Kosova od onih zemalja koje to nisu uradile.

- Mislim da je ovo tek početak, pritisci na našu zemlju bit će ogromni u narednom razdoblju - kazao je.

Komentara 144

BU
Buterbur
19:00 02.03.2022.

Zaj*bo ga Vladimir. I to baš kad je mislio da je pronašao potpunu tehniku da ljubi dva anusa odjednom.

Avatar Danco2
Danco2
19:39 02.03.2022.

Ne bi ja ništa vjerovao opanku pa nije ona lažeš kao Srbin nastala tek tako

Avatar Django
Django
19:50 02.03.2022.

Kad se pažljivo čita onda je jasno da ova izjava jedino ima svrhu objasniti puku da je Kosovo definitivno pa-pa. Samo je umotana u celofan ukrajinske krize.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije