Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministar Vrdoljak:

Prihvatili smo američku ponudu o posredovanju u sporu s MOL-om

Ivan Vrdoljak
Foto: Davor Javorović/Pixsell
17.11.2014.
u 15:51

Imam dobru vijest od petka. Zalihe Imunološkog zavoda mogu se prodati, dodao je ministar Ivan Vrdoljak

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak potvrdio je danas kako je Vlada prihvatila američku ponudu o posredovanju u sporu koji Hrvatska vodi s MOL-om oko upravljanja Inom.

– Vlada je Ministarstvu gospodarstva dala suglasnost da možemo angažirati "podupiratelja pregovora". U interesu RH i zaposlenika Ine je zaustaviti sve potencijalno štetne odluke koji mogu proizaći iz ugovora za koji je Ivo Sanader dobio 10 milijuna eura – rekao je ministar Vrdoljak. Paralelno s time, nastavio je Vrdoljak, Vlada nastavlja razgovore s "nizom financijskih institucija" u cilju eventualnog otkupa Ininih dionica od MOL-a. Ministar gospodarstva ponovio je kako se razmatra model otkupa dionica koji ne bi dalje povećao ionako veliki javni dug Hrvatske.

Ministar gospodarstva rekao je kako u Vukovaru očekuje jednu kolonu kako bismo na pravi način odali počast žrtvi Vukovara. Istragu Uskoka protiv bivšeg ministra prometa Božidara Kalmete, ministar Vrdoljak nije želio komentirati.

– Neka institucije rade svoj posao – rekao je Vrdoljak. Ministar gospodarstva rekao je kako ima dobre vijesti vezane za budućnost Imunološkog zavoda.

– Imam dobru vijest od petka. Zalihe Imunološkog zavoda mogu se prodati, a ovaj tjedan će se s faktoring kućom i Hrvatskom poštanskom bankom riješiti privremeno financiranje – i isplata zaostalih plaća i nastavak proizvodnje – rekao je ministar Vrdoljak. Sudbina tvrtke i radnika TLM-a, rekao je Vrdoljak, u rukama je CERP-a kojemu je proslijeđeno pismo predsjednika Radničkog vijeća TLM-a, a u kojem se traži revizija ugovora iz 2007. godine. Reviziju, odnosno odgovornost za nepoštivanje ugovornih obaveza provjerit će CERP, a Vrdoljak je poručio kako za pitanje odgovornost treba kontaktirati i bivšeg premijera Ivu Sanadera koji je u zatvoru.

>>MOL odmah želi ugasiti rafineriju u Sisku

>>Ni Ivi Sanaderu ni Vladimiru Zagorcu još nije oduzeta ni jedna kuna
 

Komentara 18

Avatar .prcko.
.prcko.
16:32 17.11.2014.

To sve govori o njima koliko su nesposobni i nestrucni, koliki su cobani i koliko ne znaju nista, a ne treba se cuditi, dosta pogledati u kavom mu je stanje gospodarstvo, tom tzv. ministru gospodarstva. Marsh kuci, sram te bilo, tako smo mogli uzeti dva americka cinovnika da nam vode ministarstvo gospodarstva , a ne placati tebe i tvoj bataljon nesposobnjakovica.

Avatar Matija22
Matija22
16:16 17.11.2014.

Koliko plačate te američke stručnjake nesposobnjakovići ,opet bezveze lova ode van zemlje ..

AU
aurora1zn
16:00 17.11.2014.

ti si ministar gospodarstva za Pusicku ili koga???-ona bazen i hacijendu ima u istri misli da je to zasluzila kao i t-rastao si se kada???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije