Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vesna Pusić:

'Ovo izgleda malo pretjerano, ali mislim da ćemo na kraju doći do većine'

Vesna Pusić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
07.12.2015.
u 22:36

O sastanku: I jedna i druga strana ponašala se pristojno, rekli su: "Hvala na prijedlogu, ali hvala, ne"

Današnji susret šefova SDP-a i HDZ-a Zorana Milanovića i Tomislava Karamarka na sastanku s čelnicima Mosta nije neka senzacija za naciju, rekla je predsjednica HNS-a Vesna Pusić večeras na RTL-u. Dodala je da, otkad je ona u politici, predsjednici suprotstavljenih najvećih stranaka u Hrvatskoj uvijek razgovaraju, a pritom je navela i primjer bivših čelnika HDZ-a i SDP-a Ive Sanadera i Ivice Račana.

– Za ovu dvojicu nisam sigurna, ne mogu staviti ruku u vatru, ali mislim da su i oni tu i tamo razgovarali – rekla je Pusić.

Ustvrdila je da ne može reći čemu je služio današnji sastanak te da prije sastanka nije znala kakav će biti prijedlog za mandatara.

– Ja sam mislila da će to biti neki konkretni čovjek – rekla je Pusić.

Šefica HNS-a istaknula je da dvije najveće koalicije mogu i samostalno složiti vladu. Na sastanku su se ponašali, rekla je, pristojno.

– I jedna i druga strana ponašala se pristojno, rekli su: "Hvala na prijedlogu, ali hvala, ne" – rekla je Pusić.

Pusić je rekla da predsjednica treba dati mandat onome koji može pokazati 76 mandata. 

– U ovom slučaju mislim da će se morati još pregovarati, ali će se to pojaviti – rekla je Pusić. Predsjednica može raspisati nove izbore kada se iscrpi rok – dodala je.

– Držat ćemo se Ustava u svakom pogledu, ali bez obzira na to što ovo ovako izgleda, slažem se, malo pretjerano, mislim da ćemo na kraju doći do većine – rekla je Pusić, dodajući da se ne boji ustavne krize, iako "ovo malo smiješno izgleda".

>> Milanović: Ako se nismo u stanju dogovoriti, budimo pošteni, konstituirajmo se i bjež'mo ća

>> 'Vjerujem da ćemo formirati Sabor i Vladu, potporu će nam dati i Petrina'

Komentara 51

Avatar links
links
22:57 07.12.2015.

stvarno pametno rečeno ili će neki nastaviti obnašati najviše funkcije uz ogromnu potporu gradjana od 1,2% kao gdja Pusić

MO
mojazemlja
22:54 07.12.2015.

Deda bi bio ponosan...

AN
anihani
23:07 07.12.2015.

koji uzor od zene ,,grize nokte na sjednici pred svima i u cijeloj javnosti ,fuj sramote , zena bez kulture i manira

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije