Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
saborska rasprava

Mediji u BiH izdvajaju napade lijeve oporbe na predložene Oreškovićeve ministre

Tihomir Orešković
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
22.01.2016.
u 21:35

BHT 1 ističe kako je oporba navela da Orešković ništa nije rekao o vanjskopolitičkim planovima niti se očitovao o načinu zaštite ljudskih i manjinskih prava

Saborska rasprava o imenovanju nove hrvatske vlade je među najvažnijim vijestima elektroničkih medija u Bosni i Hercegovini koji ističu kako je cilj mandatara Tihomira Oreškovića osigurati što veći gospodarski rast i bolji život običnim ljudima ali i kako su ta pitanja ostala u sjenci napada lijeve oporbe na prijedlog da ministar kulture bude Zlatko Hasanbegović.

Javni servisi BHT 1 i TV Federacije BiH istaknuli su kako su se predloženi ministri našli pod "žestokim napadima" oporbe ali i dijela nevladinog sektora te pominju prosvjede upriličene uoči saborske sjednice zbog prijedloga da se imenuju Mijo Crnoja za ministra branitelja i Hasanbegović za ministra kulture.

BHT 1 ističe kako je oporba navela da Orešković ništa nije rekao o vanjskopolitičkim planovima niti se očitovao o načinu zaštite ljudskih i manjinskih prava. FTV prenosi kako je mandatar Orešković BiH spomenuo kako najvažnijeg susjeda Hrvatske, posebice zbog bosanskohercegovačkih Hrvata, a ta je televizija izvijestila i kako je novi premijer iznio ambiciozni plan reformi i rasta gospodarstva.

Za Televiziju Republike Srpske (RTRS) Hasanbegović je najzanimljiviji dio priče o novoj hrvatskoj vladi. Ta je televizija na portalu izdvojila izjavu saborskog zastupnika iz Samostalne demokratske srpske stranke Milorada Pupovca kada je kazao kako bi se zbog Hasanbegovićevih stajališta "Tuđman okrenuo u grobu" te kako će se pokazati "hoće li Hrvatska dobiti ministarstvo kulture ili ministarstvo propagande i revizije povijesti".

Banjalučke "Nezavisne novine" na svojim mrežnim stranicama odlučile su se izdvojiti priču o Bernardici Juretić. Njen put od časne sestre do kandidatkinje za ministricu socijalne politike opisan je kao nebična životna sudbina osobe koja je cijeli život posvetila pomaganju ugroženima i potrebitima.

>> Glavaš: HDSSB će podržati vas kao mandatara i vaše kandidate za ministre

Komentara 5

JO
jono
07:43 23.01.2016.

Na završnici je pokazao svak svoj karakter, a i B. Glavaš; Tebi Branimire svaka čast, želim Ti od srca puno sreće i zdravlja, a ovi drugi neprijatelji Hrvatskog društva, nekih bude stid. Drage Hrvatice i dragi Hrvati dragi državljani i sugrađani Države Hrvatske i vama puno sreće i zdravlja dajmo podporu novo pečenoj vladi pomozimo gdje god možemo i budimo više tolerantni ne samo vladi nego i svojim bližima poznanicima prijateljima susjedima, a i komšijama pa će automatski puno toga biti bolje. Još jednom sretno.

CI
ciro1993zg
23:55 22.01.2016.

on živi u kanadi gdje ljudi raznih nacionalnosti, zajedno grade,kvalitetno društvo,nama je bitno da na nekom iz drugog tabora istresemo ,svu žuč,sve poraze i progone,taman da su se dogodileli,, i prije 300 godina,nezna on gdje je došao ,trebat če mu jakoooooooooo puno volje elana ,živaca,da nešto postigne

ŠN
šnicla
09:04 23.01.2016.

Čestitke novo izabranoj vladi.Želim vam svu sreču u budućem radu da bi uspješno izvukli ovaj napaćeni Hrvatski puk iz bjede u koju su nas uvukli predhodnici koji su vladali prije vas,a pogotovo ova zadnja garnitura koju ćemo dugo dugo pamtitiiti ali po ničemu dobrom.Njihov je jedini uspjeh što su nas po bijelom svijetu dobro olajavali i vraćali nas u prošlost lijepeći nam razne etikete,što su jučer zorno pokazali u saboru počev od Stazića,Antičevićke,Grbina i ostalih.Drugovi sretan sam što je vaše vrijeme napokon proššlo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije