Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROVJERAVA SE KONTAMINIRANOST

Uzorci sokova uzeti iz riječkih kafića: Odlaze na daljnju analizu

Split: Zgrada KBC-a u kojoj su na odjelu patologije zamijenili mrtve bebe
Foto: Tino Juric/PIXSELL
1/2
07.11.2023.
u 10:40

Iz primorsko-goranske policije, kao i iz KBC-a Rijeka, potvrdili su da je zabilježen jedan slučaj kemijske ozljede jednjaka, no zasad nije poznato je li taj slučaj povezan sa situacijom o kojoj je riječ

Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije potvrdio je jutros kako na analizu stižu prvi uzorci sokova i mineralne vode iz riječkih kafića nakon što su se društvenim mrežama krenule širiti poruke o slučajevima trovanja kiselinom. Podsjetimo, zastrašujuće poruke o kiselini koja se nalazi u bocama munjevito se šire društvenim mrežama, a navodi se i kako je u sve uključena policija.

Iz primorsko-goranske policije, kao i iz KBC-a Rijeka, potvrdili su da je zabilježen jedan slučaj kemijske ozljede jednjaka, no zasad nije poznato je li taj slučaj povezan sa situacijom o kojoj je riječ. Nastavni zavod za javno zdravstvo PGŽ oglasio se povodom zaprimljenih informacija o kemijski kontaminiranim pićima u ugostiteljskim objektima te naveo kako se na terenu prikupljaju uzroci spornih pića koja će potom biti ispitana. 

- Nakon zaprimljenih informacija o kemijski kontaminiranim pićima u ugostiteljskim objektima, ali i hospitalizacija pod sumnjom na kemijsku ozljedu usne šupljine, grla i jednjaka, nadležna tijela na terenu prikupljaju uzorke spornih pića. Nad istima će se provesti sva potrebna ispitivanja radi utvrđivanja činjeničnog stanja - ističe se. 

Također, Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije kaže kako po službenoj dužnosti vodi evidenciju o zaraznim i kroničnim nezaraznim bolestima te nije nadležan za evidenciju spomenutih slučajeva hospitalizacija.

- Za prikupljanje uzoraka nadležna je sanitarna inspekcija Državnog inspektorata. Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije po službenoj dužnosti ovlašten je za provedbu svih analiza hrane i pića, i iste će provesti ako nadležna tijela to nalože - zaključuje se. 

POVEZANI ČLANCI:

Osim toga, oko svega se oglasio i Državni inspektorat, navodeći kako su i oni uključeni u cijeli slučaj.

– Sanitarna inspekcija Državnog inspektorata odmah je po zaprimanju obavijesti Policijske uprave primorsko-goranske, Ministarstva unutarnjih poslova, obavila očevid iz svoje nadležnosti. Inspekcijski postupak je u tijeku – poručuju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije