Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DUBROVNIK

Umirovljeni dočasnik spasio djevojku od utapanja: Bila je pothlađena i u šoku, jedva smo došli do nje

Dubrovnik: Dominko Radi? utopljenika spasio iz mora, za herojstvo priznanje
Foto: Grgo Jelavic/24sata
1/3
08.01.2023.
u 14:02

Čim su ga nazvali, kaže, potrčao je, vezao pse za klupu ispred barke, upalio motor i krenuo

Dominko Radić, umirovljeni dočasnik Hrvatske ratne mornarice, već je proglašen Ponosom Hrvatske, te dobitnik Plave vrpce 'Vijesnika'. On je jučer, odazvavši se na poziv lučke kapetanije, u Dubrovniku odradio svoje 23. spašavanje.

Čim su ga nazvali, kaže, potrčao je, vezao pse za klupu ispred barke, upalio motor i krenuo. Ubrzo je pronašao djevojku u moru, no bila je u teško pristupačnom dijelu "između tri kamena" ispričao je Radić za Dubrovački dnevnik.

"I vatrogasci su bili tamo pa sam rekao vatrogascu da bi morao on zagambat' jer nisam mogao ući u to podruje, nasukao bih se. Ali nije mogao ni on. Djevojka je bila pothlađena, u šoku, mislim da se i ogulila, natučena je... Pa sam onda nekako ušao skroz s barkom, on se popeo na probu, izvukli smo je... Bila je u hipotermiji, hitna je čekala na mulu," opisuje Radić spašavanje španjolske državljanke.

No veselje nije dugo trajalo jer je odmah potom primio novu obavijest. Prijatelj djevojke koju je upravo spasio također je, skliznuvši sa stijene, pao u more. I njega je Radić pronašao i ukrcao na brod, a mladić nije imao ozlijede niti je bio pothlađen.

VIDEO Kuhar otkrio dva predmeta koja uvijek trebate imati u svojoj kuhinji: Bez toga ne možete!

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar barba_barba
barba_barba
19:22 08.01.2023.

Zato Rubija Danas nema.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije