Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
marijan detelić

Uhićen načelnik Policijske postaje Sisak, htio 'pomoći' lokalnom poduzetniku

marijan detelić
Nikola Cutuk/PIXSELL
14.02.2023.
u 10:07

Tereti ga se za trgovinu utjecajem. Kako se neslužbeno doznaje, prilikom uhićenja jednog lokalnog poduzetnika, a kojeg se sumnjiči za pronevjeru, sisački načelnik zahtijevao je od jednog podređenog policijskog službenika da se tom poduzetniku vrati oduzeti mobilni uređaj kako bi se s uređaja uklonili podaci.

Policija je po nalogu USKOK-a uhitila jučer načelnika Policijske postaje Sisak Marijana Detelića. Tereti ga se za trgovinu utjecajem. Kako se neslužbeno doznaje, prilikom uhićenja jednog lokalnog poduzetnika, a kojeg se sumnjiči za pronevjeru, sisački načelnik je zahtijevao od jednog podređenog policijskog službenika da se tom poduzetniku vrati oduzeti mobilni uređaj kako bi se s uređaja uklonili podaci.

Policijski službenik to je odbio te prijavio događaj službama koje su zatim, po proceduri, obavijestile i USKOK. Detelić je priveden tijekom jučerašnjega dana te mu je, na temelju sudskog naloga, pretražen dom i ostale prostorije kojima se koristi. Nakon kriminalističkog istraživanja Marijan Detelić predan je pritvorskom nadzorniku uz kaznenu prijavu za trgovinu utjecajem. Danas bi trebao biti ispitan u USKOK-u. Načelnik je udaljen iz službe te je protiv njega podnesen zahtjev za provođenje disciplinskog postupka.

VIDEO: Građanin iskazao svoje nezadovoljstvo ministru Bačiću

Komentara 8

Avatar Le-Freak
Le-Freak
11:02 14.02.2023.

Bravo! Nemam nista drugo reci nego bravo za kurazu sluzbenika koji je ovo prijavio.

NO
Nordik
11:32 14.02.2023.

Iz koje stranke je načelnik? Pitam za kuma od nećaka.

DU
Deleted user
14:39 14.02.2023.

To je ono kaj sam prije nekoliko dana komentirao za slučaj na Platku. Nesposobni policijski rukovoditelji i dodati još tome prodani za sitnu lovu. Nažalost, ovo sa Detelićem je jedan slučaj a ima ih na stotine.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije