Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
crna gora

Uhićen član Pink Panthera, međunarodne bande lopova

pink panter
AFP
Autor
Zorana Bajt
05.05.2010.
u 09:24

Interpol je 2007. osnovao posebnu skupinu operativaca koja traga za članovima Pink Panthera koji su u nekoliko godina ukrali nakit vrijedan više od 250 milijuna eura u više zemalja.

Na granici Crne Gore i Srbije uhićen je muškarac za kojeg se sumnja da je član pljačkaške skupine Pink Panther koja se specijalizirala za krađu nakita diljem svijeta, priopćio je Interpol.

Crnogorska policija, kako prenosi agencija Beta, potvrdila je da je uhićen Bojan Vučković (24). Austrijska policija za njim traga zbog sumnje da je sudjelovao u pljački zlatarnice u Beču krajem 2008. godine. Interpol je 2007. osnovao posebnu skupinu operativaca koja traga za članovima Pink Panthera koji su u nekoliko godina ukrali nakit vrijedan više od 250 milijuna eura u više zemalja.

U rujnu 2009. trojica članova bande osuđeni su u Francuskoj na kazne između šest i 15 godina zatvora. U travnju 2009. ciparski sud osudio je jednog člana bande na devet mjeseci zatvora.

Prema ranijem pisanju stranih medija, procjenjuje se da skupina Pink Panther ima oko 200 članova koji sudjeluju u pljačkama i njihovoj organizaciji. Dosad su pljačke organizirali u Dubaiju, Švicarskoj, Japanu, Francuskoj, Njemačkoj, Luksemburg, Španjolskoj i Monaku.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije