Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Udruga ZAMISLI devet godina odgaja mlade Ambasadore nenasilja

Udruga ZAMISLI
29.01.2024.
u 10:55

Udruga ZAMISLI kroz projekt “Kreativna reakcija za nenasilje” odgaja mlade ambasadore za nenasilje.

Srednjoškolci četiri zagrebačke srednje škole sudjelovali su u trodnevnom treningu kojim su stekli status Ambasadora nenasilja. Oni su svoje znanje prenijeli učenicima iz svojih razreda i škola. 

Sudionici treninga kroz evaluaciju posebno su istaknuli: stručnost voditelja, slušanje povratnih informacija i uvažavanje svih stavova. Posebne pohvale za radionicu o boalu. A posebni ističu dan kada je došao redatelj Mario Kovač koji je s njima radio igranje uloga i rješavanje zapleta po principu Kazališta apsurda.

Kroz tematske radionice sudionici u projektu “Kreativna reakcija za nenasilje” učili su određene vještine suočavanja s nasiljem i načine na koje mogu reagirati u određenim kriznim situacijama kada je nasilje u pitanju.

Tako su održane tri radionice Umijeća dijaloga, Javnog nastupa te Nenasilnog rješavanja sukoba kroz koje su mladi sudionici naučili načine prevencije, načina suzbijanja nasilja, njihovim pravima, poštivanju različitosti i nenasilnom rješavanju sukoba.

Sudionici su posebno istaknuli zadovoljstvo grupnim aktivnostima, mogućnostima sudjelovanja u raspravama, usvajanja novih informacija na zanimljiv način.

Završetak projekta obilježila je i Završna konferencija na kojoj su predstavljeni rezultati projekta te teme vezane uz nasilje među mladima. Tako je Hrvoje Prahin iz Savjetovališta Luka Ritz govorio o aktivnostima koje oni provode, a Katica Pavlović iz Policijske uprave zagrebačke predstavila je aktualne podatke koji se tiču nasilja među mladima. 

Antonija Nikolaš, stručna suradnica Udruge ZAMISLI predstavila je projekt i podijelila potvrde mladim sudionicima u projektu.

Na kraju rada s još jednom generacijom Ambasadora nenasilja predsjednica Udruge ZAMISLI, Svjetlana MArijon ističe: “Najvažnije nam je poticati mlade na preuzimanje aktivne uloge u svojim zajednicama, a ovim edukacijama i novom generacijom Ambasadora nenasilja iz ovog projekta ostvarujemo svrhu našeg rada s mladima. Zahvalna sam svim prethodnim suradnicima, partnerima donatorima i mladima koji su sudjelovali u istoimenom projektu kroz ovih devet godina”.

Udruga ZAMISLI ovaj projekt “Kreativna reakcija za nenasilje” od rujna 2023. godine do kraja siječnja 2024. godine provodi uz financijsku podršku Grada Zagreba.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije