Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Udar iz zraka

U zračnim napadima u Jemenu ubijeni lokalni vođe Al-Qa'ide

stealth f-16, f16
VL
31.01.2012.
u 08:19

Jedan od plemenskih vođa kazao je da su među poginulima najmanje četvorica lokalnih vođa Al-Qa'ide

Najmanje 13 ljudi ubijeno je u zračnim napadima na položaje Al-Qa'ide u južnom Jemenu, izjavili su predstavnici lokalne vlasti i stanovnici tog područja, a prenosi BBC.

Jedan od plemenskih vođa kazao je da su među poginulima najmanje četvorica lokalnih vođa Al-Qa'ide. Napadi su se dogodili u pokrajini Abyan nad čijim su dijelovima islamisti počeli preuzimati kontrolu tijekom prošle godine.

Vladine snage neuspješno su ih pokušavale potisnuti pri čemu su doživjeli velike gubitke.

Kako se napad točno odigrao još nije poznato, no lokalni dužnosnici kažu da su se ubijeni pripadnici Al-Qa'ide nalazili u dva vozila istočno od Lawdwer Cityja, te da pretpostavljaju da je napad izveden američkim zrakoplovima.

 

Ključne riječi

Komentara 12

Avatar Alfons_x
Alfons_x
09:40 31.01.2012.

U Jemenu već duže vrijeme traju masovni prosvjedi nezadovoljnih građana diljem zemlje protiv proameričke vlade, tako da, najlakši način za ugušiti te prosvjede je njihove vođe proglasiti Al Qaidom i bombardirati iz zraka, jer naravno, kako kriteriji \"zapada\" to nalažu...u Jemenu su prosvjednici pripadnici \"Al Qaide\" dok su u Siriji \"prosvjednici\" borci za slobodu i demokraciju???....ovo je sve otišlo u 3pm

UN
unbekant
10:23 31.01.2012.

koji lopovluk od ovih americkih terorista,diljem svjeta bombarduju civile i napadaju koga hoce,zar nema nitko da se suprostavi tim americkim ubicama.

Avatar gadogadni
gadogadni
09:23 31.01.2012.

a sunce im njihovo, gdje su ti Ameri bili \'91?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije