Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nesreća zbog nesmotrenosti

U sudaru dvaju glisera teško ozlijeđen maloljetnik iz Poljske

brod2
Foto: PR FOTO
1/2
21.07.2015.
u 18:40

Prema prikupljenim podatcima utvrđeno je da se sudar dva plovila dogodio sinoć, 20. srpnja u 20.30 sati na udaljenosti od oko 300 metara od obale lokalnoga kampa u mjestu Ježevac

Teže tjelesne ozljede zadobio je mlađi poljski član posade u sudaru dva glisera u krčkom akvatoriju.

Nacionalna Središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) zaprimila je jutros dojavu djelatnika Lučke ispostave Krk o težoj pomorskoj nesreći s jednom teže ozlijeđenom osobom koja se dogodila sinoć u moru ispred lokalnoga kampa na otoku Krku, o čemu je Središnjica obavijestila Lučku kapetaniju Rijeka i Pomorsku policiju.

Djelatnici krčke Ispostave zajedno sa službenicima Pomorske policije jutros, 21. srpnja u 8.45 sati, temeljem prikupljenih podataka te s voditeljima sudarenih plovila isplovili su na poziciju pomorske nesreće gdje su obavili očevid nad oštećenim plovilima te sastavili zapisnike o događaju.

Prema prikupljenim podacima utvrđeno je da se sudar dvaju plovila dogodio sinoć, 20. srpnja u 20.30 sati na udaljenosti od oko 300 metara od obale lokalnoga kampa u mjestu Ježevac, a nesreća se dogodila isključivo zbog nesmotrenosti obojice voditelja plovila kojma su na nedovoljnoj međusobnoj udaljenosti izvodili takozvani "cik-cak" pri brzinama u rasponu 25 - 30 čvorova, uslijed čega je u jednom trenutku došlo do sudara, odnosno ozljeđivanja jednoga od članova posade.

U sudaru su sudjelovali A.P., poljski državljanin koji je upravljao vlastitim plovilom tipa gliser naziva "Amisaim" dužine 6,5 metara, pogonjen izvanbrodskim strojem snage 147 kW, poljske zastave sa tri člana posade te R.W. koji je upravljao vlastitim plovilom, također gliserom naziva „Igor“, dužine 5,2 metra koji je pogonjen izvanbrodskim strojem snage 95,6 kW, poljske zastave s jednim članom posade K.J.B. , maloljetnim poljskim državljaninom koji je u ovoj pomorskoj nesreći nažalost zadobio teške tjelesne ozljede te je medicinski zbrinut u riječkoj dječjoj bolnici Kantrida.

Zajedničkim očevidom na poziciji sudara djelatnici Lučke ispostave Krk, službenici Pomorske policije Rijeka u suradnji sa službenicima Odjela kriminalističke policije utvrdili su da je gliser naziva "Amisaim" desnim pramčanim dijelom udario u lijevi pramčani i bočni dio glisera naziva "Igor" kojemu je pritom pričinjena značajna materijalna šteta u vidu napuknuća dijela trupa iznad razine mora te dijela nadgrađa.

Protiv sudionika pomorske nesreće, odnosno obojice voditelja plovila bit će podnesene kaznene prijave, dok će djelatnici Lučke ispostave Krk po okončanju očevida pokrenuti propisane prekršajne postupke protiv obojice sudionika u ovoj pomorskoj nesreći. Na poziciji nesreće nije uočeno onečišćenje mora.

>>Na otoku Mišnjaku nasukao se gliser, kod Ista se zapalila brodica

Komentara 1

Avatar maxist
maxist
20:43 21.07.2015.

tj. oni su to igranje izvodili dovoljno dugo da 500 m udaljena luka intervenira i kapetanija i (ili) policija. ali oni lijepo čekaju pa dolaze na tzv,očevid ma što to značilo na moru (valjda I tragovi kočenja ?) Lakše je je brojiti mrtve I štetu nego sasjeći ludovanje ....zato I ima toliko mrtvih I osakaćenih na moru.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije