Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PLAVI CVIJET

Turistički ‘oskar’ Primoštenu, Vodicama, Šibeniku i Frapi

Primošten
Foto: Hrvoje Jelavić
27.10.2008.
u 16:27

ŠIBENIK – Općina Primošten ponovno je dobitnik “Plavog cvijeta” prestižnog turističkog oskara, ovogodišnje nagrade HTZ-a. Prvo mjesto za najuređeniju općinu u primorskoj Hrvatskoj Primošten je podijelio s Bolom. Oba su mjesta poznata po velikim ulaganjima u uređenje zelenih nasada, javne rasvjete, održavanje plaža, turističku signalizaciju, promidžbu te organizaciju kulturnih i narodnih manifestacija.

Ispravak lanjske pljačke
– Ovogodišnja nagrada samo je ispravak prošlogodišnje ‘pljačke’. Ipak smo mi dobitnici Zlatnog cvijeta Europe. Najbolji smo i to namjeravamo ostati. Sigurno imamo najbolji javni WC na plaži. Sada ulažemo dosta novca u uređenje obale, za koju se nadamo da će osvojiti titulu najljepše starinske autohtone obale na Jadranu. Uredit će se mulitimedijalni centar, zgrada vrtića – kazao je Stipe Petrina, načelnik ‘zlatne’ Općine Primošten.

Plavi cvijet za najuređeniju ulicu drugi put osvajaju Vodice, ali s šetnicom Ulicom Juričev Ive Cote.

Dugogodišnje ulaganje
– Već godinama ulažemo u uređenje, kako nagrađene ulice, tako i svih ostalih dijelova grada Vodica – kazala je Anita Franin, direktorica vodičkog TZ-a.

Istu titulu lani je dobila njihova Ulica Ljudevita Gaja. U uređenje, cvjetne nasade, komunalnu infrastrukturu, plaže, ove godine uložili su više od 7 milijuna kuna. Prestižno treće mjesto u akciji Plavi cvijet među mjestima s pet do 10.000 turističkih ležajeva prvi put osvojio je grad Šibenik, dok je Kristalni cvijet, izvan konkurencije, dobila rogoznička Marina Frapa, koja je već nekoliko puta proglašavana na najboljom marinom u Hrvatskoj.

Akcija Plavi cvijet provodi se u sklopu HTZ-ova projekta Volim Hrvatsku, kojem je cilj podizanje opće razine kvalitete životnog prostora, očuvanja i unaprjeđenja turističkog prostora i zaštite okoliša.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije