Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Susret u Bruxellesu

Trump priprema udarac njemačkoj autoindustriji? 'Loši su, to ćemo prekinuti'

Kolinda Grabar-Kitarović i Donald Trump na summitu NATO-a u Bruxellesu
Reuters/Pixsell
26.05.2017.
u 08:54

Američki predsjednik Donald Trump napao je Njemačku i njezinu prodaju automobila u SAD-u na susretu s čelnicima Europske unije

Američki predsjednik Donald Trump napao je Njemačku i njezinu prodaju automobila u SAD-u na susretu s čelnicima Europske unije, tvrdi online stranica tjednika Der Spiegel.

"Nijemci su loši, jako loši", rekao je on, navodi tjednik Der Spiegel, prigodom susreta s predsjednikom Europske komisije Jean-Claudeom Junckerom, Europskog vijeća Donaldom Tuskom i ostalim visokim dužnosnicima EU u Bruxellesu.

"Pogledajte milijune automobila koje prodaju u SAD-u. Strašno. To ćemo prekinuti", rekao je sudionicima susreta, objašnjava Der Spiegel.

Juncker je tada intervenirao, navodi isti izvor, i odlučno stao u obranu Njemačke ustvrdivši da slobodna razmjena koristi svima.

Trump i Merkel trebali bi se susresti u petak na summitu G7 u Taormini, na Siciliji.

Ni kancelarka ni Bijela kuća nisu zasad komentirali pisanje Der Spiegela.

Komentara 22

DI
Diesel
10:25 26.05.2017.

Njemci su uspjeli sacuvati svoju "realnu ekonomiju", citaj industriju, i to je Trumpov problem. On u Kinu izvozi jabuke, a uvozi iPhone, to je njemu problem.

BO
Bona
10:23 26.05.2017.

Uz Trumpa bi vam puno ljepse izgledala Mrak Sataraš

DI
Diesel
10:23 26.05.2017.

Nista strasno, EU moze izbaciti amere iz svoje ekonomije. Trump je stvarno cudan covjek. Ameri nam u EU trpaku Microsoft, Google, Facebook, Aple,.....i niko se se protivi, a on napada Njemce zbog odlicnih automobila? Pa ni jedna od ovih americkih kompanija ne drzi vise monopol, sve do jedne se mogu zamjeniti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije