Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sporni izbori

Trumpov zet Jared Kushner u problemima, istražuje ga FBI

Jared Kushner, Ivanka i Donald Trump
Foto: Reuters/PIXSELL
26.05.2017.
u 07:17

Kushner je pod istragom zbog sastanaka s Rusima, među kojima su ruski veleposlanik i bankar iz Moskve

Jared Kushner, viši savjetnik u Bijeloj kući i zet američkog predsjednika Donalda Trumpa, obuhvaćen je istragom koju provodi savezna policija (FBI) o upletenosti Rusije u američke predsjedničke izbore, objavili su Washington Post i NBC News.

Kushner je pod istragom zbog sastanaka s Rusima, među kojima su ruski veleposlanik i bankar iz Moskve, izvijestio je WP pozivajući se na osobe bliske istrazi.

Zasad se ne zna je li Kushner već primio bilo kakav zahtjev FBI-a, navodi NBC News.

Istražitelji FBI-ja "misle da Kushner ima važne informacije koje se tiču njihove istrage", izvijestio je NBC no dodaje da to ne znači da je suprug Ivanke Trump počinio prekršaj.

Istražitelje zanima "niz sastanaka" na kojima je sudjelovao Jared Kushner kao i priroda njegovih kontakata s Rusijom, kaže WP, a prenosi AFP.

Kushner, kojega smatraju središnjim posrednikom Donalda Trumpa u vanjskoj politici, sastao se u prosincu s veleposlanikom Sergejem Kisljakom te s ruskim bankarom. 

Robert Mueller imenovan je za posebnog tužitelja u istrazi FBI-ja koja bi trebala rasvijetliti moguću povezanost između članova izborne kampanje Donalda Trumpa i ruske vlade.

Komentara 1

Avatar nekakav
nekakav
07:28 26.05.2017.

jednog dana kad odnosi amerike i neke druge zemlje, npr. francuske, budu loši, dal će isto se istraživati kad se i tko sastao sa nekim francuzom? ruski utjecaj na usa izbore je smiješan. jedino što možeš je ono što su radili svi, podržavali nekog kandidata, javno, ili pak biti neutralan, što te se to tiče. ruski utjecaj je daleko preuveličan. zanimljivo da američki utjecaj na izbore u ukrajini, vojni puč, nije problem, to je očito dobro, pozitivno djelovanje jedne zemlje na drugu. američki senatori paradiraju na trgu u kijevu, ok je to, ne vidimo problem. ali 'rusi', e tu je problem, i to treba kazniti. amerika ima veliki problem, jer se glavni financijeri političkih stranaka počinju ogledavati, i zbrajati štete koje imaju radi sankcija. jel znate kakve poslove u rusiji zbog sankcija više ne mogu raditi zapadne firme? a radi se tamo, naveliko, rade kinezi, indijci, turci. dugoročno, gubici će biti sve veći. i amerika sad već grozničavo traži izlaz. svi to znaju, i pokušavaju na tome zaraditi. smetaju vas ruski zakoni o homoseksualcima? smeta vas terorizam? kako to da vas ne smeta paradiranje nacista u ukrajini? ubijanje novinara koji ne pišu po želji režima? to nije problem. zatvarajte oči i dalje. ova bandera pred vama je puna zvijezda, koje ćete uskoro ugledati. kad lupite glavom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije