Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZBORI U STRANCI

Kandidati za šefa SDP-a danas predaju potpise, Ostojić: Normalne su sitne provokacije

ranko ostojić
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/8
Autori: Vecernji.hr, Hina
31.10.2016.
u 10:38

Potpise će kandidati predati u sjedištu stranke na Iblerovu trgu 9

Potpise potpore svojoj kandidaturi za predsjednika SDP-a danas će predati kandidat za predsjednika te stranke Tonino Picula i Orsat Miljenić te kandidatkinje Vesna Škulić i Karolina Leaković.

Potpise je jutros već predao potpredsjednik stranke Ranko Ostojić. Kako piše N1, iako je rekao da ima nešto manje od 20.000 potpisa, neslužbeno se doznaje kako je zapravo prikupio oko 4500 potpisa te da je to rekao kako bi ''bocnuo'' Davora Bernardića koji se jučer pohvalio brojkom od 10.500.

Ostojić je najavio borbu protiv konzervativne revolucije i porezne reforme. Prioritet je u ovom trenutku stabilizacija SDP-a koji treba postati prava prepreka konzervativnoj revoluciji vladajućih, izjavio je Ostojić novinarima nakon predaje potpisa podrške u središtu stranke. Ostojić je došao u pratnji brojnih pristaša i pomagača u kampanji, među ostalima Peđom Grbinom i Željkom Jovanovićem.

Najavio je da će stranka, ako bude izabran za predsjednika, predvoditi borbu protiv onih koji diraju Ustav i sekularnu Hrvatsku, ali i za prava slabih i nemoćnih, ugrožena najavljenom poreznom reformom koja "ide na ruku bogatima". 

Ponovio je da se zalaže za reviziju ugovora sa Svetom Stolicom te ustvrdio kako mu je kardinal Josip Bozanić rekao da su "njegova vrata otvorena". Upitan za unutarstranačku kampanju, rekao je kako ne očekuje podmetanja koja bi dovela do raskola u stranci. Ponovio je da poziva na mirnu kampanju, a na novinarsko pitanje kazao da je normalno da postoje sitne provokacije. Važno je za SDP da pošalje jasnu poruku jedinstva stranke, bez obzira na to tko bude izabran za novog predsjednika.

Nakon izbora SDP bi, kaže, trebao formirati "Vladu u sjeni" te u Hrvatski sabor uputiti prijedloge kvalitetnih zakonskih rješenja, umjesto da kao oporba "drži velike govore u Saboru i stvara cirkus".

Upitan za ponašanje predsjednika SDP-a Zorana Milanovića, koji se kao predsjednik SDP-ova Kluba zastupnika uopće ne pojavljuje u Saboru, odgovorio je kako je pozvao Milanovića da dođe u Sabor. "To nije bila kritika nego jasan poziv", rekao je ne preciziravši što mu je Milanović odgovorio.

Situacija oko Kluba zastupnika uskoro će biti riješena jer će novi predsjednik ili predsjednica nakon izbora preuzeti tu funkciju, poručio je.

Ideju Ivana Račana da Socijaldemokratska partija iz svog naziva izbaci naziv "partija", prokomentirao je kao "bačenu kost oko koje bi se članovi trebali glodati".

– Ima mnogo važnijih stvari, poput borbe protiv porezne reforme. Naš je interes da se bavimo tim pravim temama – poručio je Ostojić.

Potpredsjednik SDP-a i kandidat za predsjednika stranke Picula predat će u 15 sati potpise potpore svojoj kandidaturi Središnjoj izbornoj komisiji u sjedištu stranke na  Iblerovu trgu. Nakon predaje potpisa, Picula će oko 15 sati dati i izjavu za medije ispred ulaza u sjedište SDP-a. Orsat Miljenić također predaje potpise u 15 sati. Vesna Škulić predat će potpise potpore svojoj kandidaturi za predsjednicu SDP-a u 14,30 sati, u sjedištu stranke na Iblerovom trgu 9, a nakon predaje potpisa dat će izjavu za medije ispred ulaza u sjedište SDP-a. Karolina Leaković predat će potpise potpore svojoj kandidaturi za predsjednicu SDP-a u 16 sati u sjedištu stranke na Iblerovu trgu 9, nakon čega će dati  izjavu za medije ispred ulaza u sjedište SDP-a.

>> Unutarstranački izbori u SDP-u: Bernardić predao 10.500 potpisa

>> Zbog čega HDZ i SDP čekaju s objavom imena svojih kandidata za šefa Zagreba?

Komentara 5

Avatar kontraadmiraI
kontraadmiraI
14:17 31.10.2016.

Čitam tekst i moram se nasmijati. Kaže u tekstu kako je Ranko Ostojić došao s Peđom Grbinom i Željkom Jovanovićem. Pa naravno. Tri prsta. Još je najavio s kime će obračunavati. Dakle, prva meta je Vatikan, odnosno rimokatolička Crkva, zatim obitelj i nacija. Gotovo identično s čime je obračunavao "drug" Tito sa svojim drugovima Kardeljom, Đilasom, Rankovićem... "Bravo" Ostojiću! Budućnost SDP-a je "svijetla" na čelu s tobom i tvoja dva radikala pobočnika. Sva trojica udarate na jedno od navedenih, zar ne? Vjerujem da ste već dogovorili strategiju i zadatke. Koji jad se podvaljuje unutar nazovi demokracije.

DU
Deleted user
12:51 31.10.2016.

Nije stranka nego partija.

TW
TWITOIST
13:31 31.10.2016.

Nema vece provokacije ko kad ti za sebe kazes da si Dalmantinac.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije