Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OKLEVETAO GA

Josić 'skrušeno' nudio mirenje, Stipe Milanović odbio

Stipe Milanović
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
1/2
08.05.2015.
u 09:25

Stipe Milanović nikada nije bio u državnoj službi, pa niti u jugoslavenskoj diplomaciji

Na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu jučer je propalo mirenje između privatnog tužitelja Stipe Milanovića, oca predsjednika Vlade RH, i Tomislava Josića, predsjednika Stožera za obranu hrvatskog Vukovara. Milanović je tužio Josića zbog  zato što ga je prije godinu, 18. svibnja 2014., oklevetao u HTV-ovoj emisiji Nedjeljom u 2. Josić je, naime, Stipu Milanovića pred kamerama HTV-a, urbi et orbi, doveo u kontekst rada za Udbu.  

- Milanovićev otac bio je veleposlanik u Parizu kad su tamo ubili Brunu Bušića, a da ništa o tome nije znao. To je kao da pitate Vukovarce koji su bili u ratu u Vukovaru, a da poslije neće pokazati gdje su grobovi pobijenih. U Hrvatskoj neće biti napretka dok se jednom ne raščiste neke stvari. Lustracija se mora napraviti. Nitko ne tvrdi da ih treba zatvarati, ali ne dajte im poslove u javnom životu. Svima vladajućima otac je bio negdje, nisu došli sa sela, svi su dobro potkovani - izjavio je Josić na HTV-u, nakon što je, lamentirajući na temu Udbe i lustracije, ustvrdio - „kakav otac, takav sin“.

Budući da Stipe Milanović nikada nije bio u državnoj službi, pa niti u jugoslavenskoj diplomaciji, Josićeva prošlogodišnja izjava mnoge je iznenadila. Za vrijeme ubojstva Brune Bušića 1978. Stipe Milanović je radio u Centru za ekonomski razvoj grada Zagreba. Posredstvom pripravnice svoga odvjetnika Zvonimira Hodaka, koji se nije pojavio na sudu,  Josić je jučer ponudio mirenje, ali je Stipe Milanović to odbio pod obrazloženjem da je cijelu godinu imao priliku za takvo što.

Sutkinja je zakazala novo ročište na kojem će biti izvedeni dokazi: pregledavanje snimke sporne emisije, čitanje demantija Vlade RH itd. Bude li potrebno, poziv za svjedočenje dobit će  urednik i voditelj spomenute emisije Aleksandar Stanković.

Podsjećamo, Stipe Milanović je prošle godine baš u intervjuu Večernjem listu, nakon sporne TV emisije, demantirao Josićeve klevete na svoj račun.

>> Nisam bio u Parizu kad 
je Bušić ubijen niti sam 
bio jugodiplomat

>> Premijerov otac Stipe Milanović oštro odgovorio na kritike Davora Šukera

Komentara 20

Avatar TAJSAM
TAJSAM
09:38 08.05.2015.

Koji naslov "skrušeno molio" da čovjek ne povjeruje dokle može ići novinarska mašta. Pozdrav dobrim ljudima

LI
Lisabon
10:07 08.05.2015.

Stipe Milanović je ko gospodja ministarka.Nula bodova,ali je stalno u medijima.Sramota.

MA
Malenkost
09:44 08.05.2015.

Tomislav Josić je u pravu sto se tice UDBE i njenih suradnika. Tko misli da ne rasiscene stvari treba pokopati vrijeme, taj se grdno vara. HDZ i Crkva su bili protiv Lustracije. Tek ako se dokaze s pogledom u Udbinuu Dokumentaciju moze se nekom presudivati. HR je udbaska Tvorevina i do danasnjeg dana. Nikad vise HR. Bjezite iz te jadne komunisticke Drzavice koju ce komunisticki sinovi odvesti u najvece siromastvo u EUu. Pogibije Domoljuba bile su potrebne da bi se stvorila baza za novi start nasljednika komunistickih Otaca. Bravo Drugovi! Rafinesa je to na zrtvama domoljuba stvarati opet YU u malom. Lustracija je jedini pravi Korak. Kolinda se ne izjasnjava. Sramota. Zna ona koji je to teret.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije