Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Liječnički nemar?

Tatu je boljelo, rekli su da nema kreveta i za tjedan je dana umro

'08.10.2010.Osijek,Hrvatska,prituzbe gradjana na nemar lijecnika u KBC Osijek,Andreja Rak zali se na nemar lijecnija zbog cega je njezin otac preminuo Photo: Marko Mrkonjic/PIXSELL'
'Marko Mrkonjic/PIXSELL'
08.10.2010.
u 22:00

Andrea Rak, kći preminuloga Tome, tvrdi da joj je otac umro od upale slijepog crijeva koju liječnici nisu ni zapazili

Osječanin Tome Rak (65) osam je sati proveo na pretragama u KBC-u Osijek 23. rujna na Infektologiji i Internoj klinici. Žalio se na bolove u trbuhu, šake su mu bile otečene. Poslali su ga kući uz riječi, tvrdi obitelj, da za njega nema mjesta u bolnici. Tjedan dana poslije operiran je jer mu je puklo slijepo crijevo, a ni dva dana poslije umro je. Njegova kći Andrea u četvrtak je od Ravnateljstva KBC-a zatražila da se istraži smrt njezina oca.

U rukama specijalizanta

Tome Rak ležao je na Infektologiji od 3. do 17. rujna zbog ogrebotine na nozi koja mu se inficirala. Kad je došao kući, opće mu se stanje pogoršalo. Bio je dugogodišnji kardiološki i reumatološki bolesnik. U bolnicu su ga ponovno dovezli 23. rujna.

– Nije mogao govoriti od bolova u trbuhu i zglobovima. Pregledao ga je na Internoj doktor za kojeg sam poslije doznala da je specijalizant, a liječnica koja ga već dulje liječi samo je navraćala. Poslala ga je kući rekavši da za njega nema kreveta i da nije za bolnicu – tvrdi Andrea.

Treća optužba u 7 dana

Tome Rak treći je put završio u bolnici 29. rujna. Hitno je operiran.

– Patolog je rekao kako je upala slijepog crijeva bila tako jaka da se sve ugnojilo. Zbog svega dobio je srčani udar. Srce mu je stalo nekoliko sati nakon operacije, oživljavan je, no bez uspjeha – kaže ogorčena kći.

– Ništa ne mogu komentirati dok ne vidim pisanu pritužbu. Ne mogu nikoga okriviti prije reda – na optužbe odgovara ravnatelj KBC-a dr. Željko Vranješ.

To je, inače, treći slučaj u tjedan dana da obitelj preminulih pacijenata javno proziva liječnike KBC-a. Prvi je istupio Igor Šajber, čiji je otac Branko (64) poslije cjelodnevnih pretraga poslan kući i ubrzo preminuo.

– Sve ćemo istražiti – poručuje na to dr. Vranješ.

Komentara 38

KR
kreont
07:15 09.10.2010.

Ako se gore spomenutoj doktorici ne radi, dopustite joj jednu brzu šetnju na burzu. Sustav je utoliko kompletno kriv što državne službe toleriraju beskrajnu dozu nerada. Takav nerad je preskup za sve ostale radno stanovništvo koje to moraju pretplačivati a za uzvrat dobiju suhu šljivu.

Avatar petric1
petric1
22:32 08.10.2010.

Eto to vam se dešava kad u bolnicu primate kadar koji je došao po rodbinskoj vezi a ne po kvalifikacijama.Opće je poznato da u osječkoj bolnici pretežno rade samo podobni dok je kvalificirani kadar morao otici tražiti posao u druge dijelove Hrvatske pa je stvarno diskutabilna stručnost postoječeg kadra i sestrinskog i liječničkoga. Zna se dobro da specijalizant nakon napravljenoga pregleda mora tražiti potpis starijeg liječnika. Starija \"služba\" ili ti specijalist bi također trebao nadzirati svog vježbenika i biti upoznat sa slučajem.No u vecini slucajeva starija služba (ljena i bahata jer ipak su oni specijalisti :))samo udari pecat ne pogleda nalaze i ne kontrolira rad specijalizanta i tako pacijent završi kući bez da ga je \"pravi \" liječnik zapravo i pogledao.Ima toga po hrvatskoj koliko hoćete.Šta mislite zašto ljudi čekaju po 5 sati na obradu ??Pa u većini slučajeva upravo zbog lijenosti dežurnih liječnika kirurga ,internista ,infektologa i sličnih koji smatraju da su primadone koje nitko ne smije zvati u 2 sata po noci. Ovaj slucaj mi vuce na malo jaci nemar .

BO
borisbook
02:51 09.10.2010.

ne zna covjek sta da kaze na ovo. sucut obitelji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije