Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Takaču 3 godine

'Sve je bilo kao u najgorem hororu. Htio me ubiti, rezao me po tijelu'

'27.01.2012., Zagreb - Osjecki poduzetnik Ramiz Pandzic odrzao je tiskovnu konferenciju povodom njegovog premlacivanja i otmice.  Photo: Marko Prpic/PIXSELL'
Marko Prpic/PIXSELL
09.12.2012.
u 19:06

– Sve je bilo kao u najgorem hororu. Takač me htio ubiti, sjekao me po tijelu, a kad sam bio u nesvijesti, tukao me i žaračem. Čisti sadizam – ispričao je Pandžić novinarima tjedan dana nakon premlaćivanja.

Zbog brutalnog premlaćivanja svoga kuma i osječkog poduzetnika Ramiza Pandžića, kojega je zatvorio i mučio u svojoj vikendici, na tri i pol godine zatvora osuđen je Dražen Takač. Nepravomoćna je to presuda Općinskog suda u Osijeku. Ostaje iza rešetaka do daljnjega.

Sastanak kumova u kafiću

Kumovi su se sredinom siječnja dogovorili naći u jednom kafiću. Uz prijetnju pištoljem, Takač je, tereti se, Pandžića ugurao u automobil i odvezao u vikendicu u Aljmašu.

– Sve je bilo kao u najgorem hororu. Takač me htio ubiti, sjekao me po tijelu, a kad sam bio u nesvijesti, tukao me i žaračem. Čisti sadizam – ispričao je Pandžić novinarima tjedan dana nakon premlaćivanja.

Za taj je napad pak tada prozvao Dragu Tadića, bivšeg direktora Osijek-Koteksa, s kojim je optužen u aferi o nabavi šljunka za gradnju slavonske autoceste. Takač je, ustvrdio je, “bio idealna osoba da ga drogiraju i da onda on napravi sve što žele”. Tako su ga, prema Pandžićevim riječima, uvjerili da je on u vezi s Takačevom kćeri, “što je gnjusna laž”.

Tadića proziva i danas.

– I dalje tvrdim da iza napada stoji Drago Tadić. Iskoristio je narkomanske osobine moga kuma, samo što ne mogu to dokazati. Osijek je mali, sve se zna, ali je i grad obavijen zavjetom šutnje jer se svi boje – kaže Pandžić. Tadić ove optužbe nije želio komentirati.

Suđenje Takaču ostat će zapamćeno i po tome što su očevici mijenjali iskaze. Drugi Takačev kum Tomislav Penić u istrazi je tvrdio da “u životu nije vidio tako pretučenog i krvavog čovjeka kakav je bio Pandžić”. Izjavit će poslije da je u to doba mislio kako je i on osumnjičen pa je želio skinuti sa sebe dio odgovornosti. Zato je, objasnit će, rekao da je Takač u konobi prislonio pištolj na trbuh Pandžiću, ubadao ga i zarezivao.

– Sada nisam siguran da je Takač ubo Pandžića, niti sam siguran da sam vidio pištolj u njegovoj ruci ili pušku. Nisam siguran je li to bila prava puška za koju mi je Takač kazao da je sakrijem nakon događaja – rekao je Penić na glavnoj raspravi.

Takač je tvrdio da nije kriv. Sve što se dogodilo, isticao je njegov odvjetnik, nije bilo zlonamjerno zlostavljanje, nego splet okolnosti. Obrana je tvrdila i da je Takač “fingirao” da ima pištolj.

Afera šljunak

Ramiz Pandžić, Drago Tadić i Damir Ivić krajem siječnja sjest će na optuženičku klupu Županijskog suda u Osijeku, na pripremnom ročištu u “aferi šljunak”. Kako bi sklopili posao kupoprodaje šljunka s obrtom Santiva i tvrtkom Frankopan, Drago Tadić i Damir Ivić postavili su, tereti se, uvjet Ramizu Pandžiću. Zatražili su da im “na ruke” isplaćuje tri kune po svakom isporučenom kubiku. Pandžić je kao vlasnik Santive te poslije član uprave i direktor Frankopana na to pristao. Tadiću i Iviću je, smatra USKOK, tako “iskeširano” najmanje 2,5 milijuna kuna.

Pandžić je u međuvremenu ostao bez odvjetnika jer ga nije mogao plaćati. No, nada se skoroj nagodbi s USKOK-om pa da mu, kaže, neće ni trebati.

– Obećali su mi da ću nagodbu potpisati do sredine prosinca – otkriva nam Pandžić. Tadiću se u Zagrebu sudi zbog pokušaja podmićivanja sudaca Vrhovnog suda u slučaju Glavaš.

>> Svog kuma zatočio u vikendici pa tukao žaračem i kundakom puške

Komentara 5

SE
sestrićna
20:21 09.12.2012.

koliko ima ovih pionira?

DU
Deleted user
19:17 09.12.2012.

Eh, da - u ovako suhoparnim člancima manjkaju oni životno bitni momenti odnosno tip je upao u nevolje kada je post festum, nakon što je "odvozio ture" i primio novac - došao u ured Tadiću i zatražio sav novac jer mu "djeca gladna". Ukratko, pristao na uvjete, bio plaćen i dao dio onima koji su mu omogućili posao - e da bi kasnije tražio novac natrag. Pa da su to čudni i poslovi i čudni tipovi - zaključak koji se nameće sam po sebi...

OB
-obrisani-
19:25 09.12.2012.

Heroj..a ne zločinac.......Glavaš...............moš mislit...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije