Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uništavanje

Sve češći vandalizmi priječe uređenje Novljanskog jezera

'OLYMPUS DIGITAL CAMERA         '
''
15.05.2011.
u 17:06

Samo ove godine za popravke štete od vandala oko jezera, ali i u drugim dijelovima Novske, plaćeno je već 11.000 kuna

Nepoznati su vandali po tko zna koji put uništavali. Smetalo im je što su klupe uz cestu prema Novljanskom jezeru tamo gdje jesu, pa su ih iščupali. Teška metalno-drvena konstrukcija, zajedno s betonskim stopalima, nije bila prepreka.

Pritom su morali uložiti puno snage, ali im to nije bilo dovoljno i jednu od klupa odvukli su i ostavili je na cesti. Na uskoj prometnici punoj zavoja klupa na sredini ceste mogla je nekome tko do jezera dolazi vozilom ugroziti život. Ta nemila događanja kod planiranja uređenja Novljanskog jezera, popularnog izletničkog odredišta Novljana, izazivaju oprez. Pročelnik Tomislav Bogojević napominje da je u tijeku izrada studija uređenja sa svim popratnim sadržajima, a uništavanje svega što se do sada napravilo ne ulijeva povjerenje investitorima. Povučena su i sredstva koja su trebala biti utrošena za gradnju drvenog mosta preko jezera koji bi spajao šetnicu uz obalu, zbog straha od devastacije.

– Za popravke smo do sada izdvojili oko 11.000 kuna, a godina još nije završena. Omiljena meta iživljavanja pored klupa su koševi za otpatke. Oštećuju se i prometni znakovi, kao i prodajni štandovi na novoj Gradskoj tržnici – kaže Vinko Kvočić iz Novokoma, zaduženog za popravke.

Zbog takvog ponašanja upitno je i održavanje manifestacije "Svi na jezero", koja počinje potkraj lipnja. Ravnatelj Pučkog otvorenog učilišta Mario Čelan kaže da su i oni pretrpjeli štetu. Pretprošlog ljeta, samo dan nakon što je završen višednevni program, uništeno im je vaterpolsko igralište s golovima ostavljenim u jezeru radi rekreacije zainteresiranih. I to nije sve - proljetos je neopreznim paljenjem roštilja izgorjela veća površina raslinja pokraj jezera, a širenje vatre prema šumi spriječili su vatrogasci. Prije toga su iz obijesti vandali motornom pilom srušili i rijetko, desetljeće staro stablo javora preko ceste, a u potoku Novljančica završili su i kemijski toaleti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije