Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MORA PRILAGODITI SVOJU KAMPANJU

Sutkinja odredila:'Trump će morati na suđenje, bez obzira na svoj raspored'

Booking mugshot of former U.S. President Donald Trump
Foto: FULTON COUNTY SHERIFF'S OFFICE/R
1/3
29.08.2023.
u 01:00

Sutkinja Tanya Chutkan tek treba odrediti datum početka suđenja u slučaju u kojem je Trump optužen za pokušaj promjene izbornih rezultata 2020. godine, jednom od četiri predmeta protiv bivšeg predsjednika

Savezna sutkinja u Washingtonu rekla je u ponedjeljak da bivši predsjednik Donald Trump mora prilagoditi svoju kampanju za predsjedničke izbore 2024. datumima suđenja. Sutkinja Tanya Chutkan tek treba odrediti datum početka suđenja u slučaju u kojem je Trump optužen za pokušaj promjene izbornih rezultata 2020. godine, jednom od četiri predmeta protiv bivšeg predsjednika.

Posebni tužitelj Jack Smith je predložio da suđenje krene 2. siječnja 2024. godine, jedanaest mjeseci prije izbora. Trumpovi odvjetnici su zatražili od Chutkan da odgodi suđenje do travnja 2026. godine. Chutkan je rekla da nijedan od tih datuma nije prihvatljiv. “Gospodin Trump će morati na suđenje, bez obzira na svoj raspored", rekla je sutkinja, dodajući da njegove obveze ne bi trebale utjecati na datum suđenja.

Trump sva četiri predmeta smatra političkim pokušajima da se spriječi njegov povratak na vlast. U tri se slučaja izjasnio da nije kriv, a očekuje se da će to učiniti i u četvrtom kada se 6. rujna pojavi pred sudom u Georgiji. Trump je ranije rekao da je Chutkan pristrana i da ima nešto protiv njega. Četiri nadolazeća suđenja predstavljaju velike logističke teškoće za Trumpa koji se pokušava vratiti u Bijelu kuću.

VEZANI ČLANCI:

Ključne riječi

Komentara 1

HO
homofobic
18:59 29.08.2023.

U americkim predsjednickim izborime se tradicionalno odrzavaju predizborne konferencije, glasanja unutar stranke ... itd i upletanje sudackih aktivista s namjerom sabotiranja kampanje je prema izbornim zakonima tezak kriminal. Izgleda da ce se i ovaj puta morati umjesati Vrhovni Sud da nekim sudackim lajbekima pokazu gdje im je mjesto a onim najupornijima moze osigurati vremesno ladanje o trosku poreznih platisa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije