Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mirenje u Beogradu

Prvi susret ruskog i turskog ministra vanjskih poslova od rušenja aviona

Sergej Lavrov
Foto: Reuters/PIXSELL
03.12.2015.
u 17:47

Sastanak dvojice šefova diplomacije bio je očekivan nakon sinoćne izjave Sergeja Lavrova da "želi razjasniti tursko stajalište" o tom incidentu.

Ministri vanjskih poslova Rusije i Turske Sergej Lavrov i Mevlut Cavusoglu sastali su se popodne u Beogradu na marginama ministarskog summita OESS-a, ali zasad nema detalja o tom susretu, prvom nakon što je Turska srušila ruski borbeni zrakoplov na granici sa Sirijom 24. studenoga.

Sastanak dvojice šefova diplomacije bio je očekivan nakon sinoćne izjave Sergeja Lavrova da "želi razjasniti tursko stajalište" o tom incidentu i da hoće čuti "što to Turci žele reći" jer inzistiraju da ih se čuje.

– Bit će tužno ako ne bude ništa novo – poručio je Lavrov sinoć nakon dolaska u Beograd i sastanka s ministrom vanjskih poslova Srbije Ivicom DačićemSastanak šefova diplomacije Turske i Rusije počeo je poslije 15.30 sati, a prema izvorima bliskim izaslanstvima dviju država na summitu OESS-a, Lavrov i Cavusoglu već su završili razgovor, ali više pojedinosti o tom susretu zasad nema.

>>'Možda je Alah odlučio kazniti Erdogana pa mu je oduzeo razum. Turska će požaliti što je srušila naš avion!'

>>Erdogan tvrdi da ima dokaze o umiješanosti Rusije u trgovinu naftom s IS-om

Komentara 22

MH
mrtav-hladan
19:31 03.12.2015.

Čekam strpljivo sedam dana kazne da vam napisem po tisućiti put sto mislim o vama i svima onima koji rade u večernjem listu isto se odnosi i na 24sata nema razlike ista pašta Za one koji prepisuju tuda misljenja komentaretare članke itd da ne nabrajam dalje ružno bi bilo reći ili napisati da su novinari nego to su obična piskarala dno dna .Posebno se to odnosi na administratora koji mislm da se potpisuje palcem prstom Najobičnije smeće neznam samo tko kupuje to Sra..nje od štampe i tko ih financira Tu ološ pod hitno poslat na burzu rada

Avatar superhik74
superhik74
18:02 03.12.2015.

Razgovarali su o tome koliko ce Turska platiti ostetu ali vjerojatno tajno kao bi spasili obraz a nekako ipak izgladili stvari s Rusima, inace im slijedi ekonomski gubita od nekoliko milijardi dolara .

Avatar nemam-pojm@
nemam-pojm@
19:08 03.12.2015.

Srbija je ruski otok u eu. Bit će oštro, hladno i odlučno. Srbija još čeka Erdinu ispriku za svojatanje Kosova svi su se pravili gluhi. Samo je Rusija čula.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije