Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
007

Superauto DB5 iz Goldfingera postići će cijenu od 4 mil. funti

Bond 1964 Aston Martin DB5 (1)
Foto: Infografika VL
1/3
04.06.2010.
u 14:07

Koincidencija: istodobno s objavljivanjem jesenske dražbe u Londonu, DB5 se oglasom prodaje i u Zagrebu, posve ispravan, ali tek ‘'malo natučen'’.

Automobil koji je tehnologiju učinio zabavnom stavljen je na bubanj. Mehanički glumac i dan-danas dijeli slavu “Goldfingera” (1964.), po mnogima najboljega filma iz serijala o Jamesu Bondu.

Onako kako su u tome filmu gledatelji upamtili Seana Conneryja, po mnogima najbolje utjelovljenje agenta 007, Gerta Fröbea kao negativca Aurica Goldfingera i njegova korejskog tjelesnog čuvara Oddjoba, tako mnogi znaju i sve pojedinosti tehničkih zezalica Astona Martina DB5 iz tog filma.
Da, prodaje se baš taj primjerak!

Željezna filmska zvijezda
Za potrebe snimanja izrađena su dva, a jednome se ubrzo gubi svaki trag. Godine 1969. iz rekvizitarija United Artistsa kupio ga je američki disk-džokej Jerry Lee za 12 tisuća dolara. Po reakcijama na prekjučerašnje pojavljivanje auta u katalogu dražbi tvrtka RM Auctions očekuje da će za njega 27. listopada uspjeti izlicitirati cijenu od puna četiri milijuna funti!
Auto nije kulisa, nego je “prava stvar”. Sve što je na njemu moglo raditi u vrijeme snimanja radi i danas. A opet, sve je legalno i auto se može registrirati. Najveća mu je brzina 235 kilometara na sat, a brzinu od 100 kilometara dohvati za sedam sekundi. Moguće je čak mijenjati registarske pločice na trostranoj prizmi, a ispod žmigavaca otvaraju se cijevi strojnice koje rigaju vatru, ali ne i ubojita zrna.

Ulašten u garaži
Vlasnik se vozikao desetak godina, a otad ga je lickao u garaži. Sada ga se 70-godišnji umirovljeni bogati filantrop želi riješiti. Zanimljivo, istodobno s londonskom ponudom izašao je i u Zagrebu oglas da se prodaje DB5. Oglašivač kaže da je samo “malo natučen”.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije