Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STABILIZIRALI POSLOVANJE

Stopirali likvidaciju tvrtke, sačuvali dvije trećine radnika, a sad su sve aktivniji: Narudžbe samo stižu

Šivača mašina
Pixabay/Ilustracija
23.05.2023.
u 14:27

Za vrijeme likvidacije tvrtka je cijelo vrijeme bila stabilna te nije bilo nepodmirenih obveza. Međutim, zbog oporavka poslovanja dio radnika dobio je otkaz

Tekstilna tvrtka Kotka prošle godine započela je provoditi aktivnosti u smislu očuvanja poslovanja, radnika, proizvodne vrijednosti poduzeća te kupaca. Generalni cilj ovih aktivnosti jest stabilizacija poslovanja. Tvrtka je u posljednje vrijeme sve aktivnija, a prema neslužbenim izvorima i sve sklonija sklapati nova poslovna partnerstva.

Do ideje o modernizaciji tvrtke došlo se nakon odluke prošlogodišnje skupštine dioničara te nakon što se na Kotku odrazio pozitivan utjecaj oporavka tržišta u tekstilnoj industriji. Dioničari su odlučili stopirati postupak likvidacije koji je prouzročio probleme upravi, radnicima i sindikatu. Za vrijeme likvidacije tvrtka je cijelo vrijeme bila stabilna te nije bilo nepodmirenih obveza. Međutim, zbog oporavka poslovanja dio radnika dobio je otkaz.

Zbog toga su radnici bili na uvjetovanom otkazu koji je trajao dulje od predviđenog, a pomoć radnicima pružio je sindikat, piše Poslovni dnevnik. Kotka je unatoč krizi sačuvala oko dvije trećine radnika te je vrlo važan poslodavac na području Krapinsko-zagorske županije. Radnici plaće primaju redovito, a tržište i narudžbe su u porastu.

VEZANI ČLANCI: 

Nenad Leček, predsjednik Sindikata tekstila, obuće, kože i gume Hrvatske, kazao je za Poslovni dnevnik da je samo dio radnika otišao iz tvrtke. Neki jer su počeli raditi za nove poslodavce koji imaju sve veće potrebe za novim radnicima, a neki zato što im je malo trebalo do ostvarenja uvjeta za odlazak u prijevremenu mirovinu. Također, istaknuo je da je Sindikat dao potporu Kotki kao poslodavcu kada je trebalo radnicima pojasniti razloge produljenja otkaznih rokova te samim radnicima. 

VIDEO: Milanović iskreno: Na poduzetnike sam gledao kao na polubogove

 

 

Komentara 1

Avatar Stradun
Stradun
19:20 23.05.2023.

Lijepo je pročitati kako netko ,u Hr, proizvodi nešto. Stoga, Kotka naprijed!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije