Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
buran dan

Srbi sa sjevera Kosova opet provociraju barikadama

\'Kosovo Serbs sit on the barricades in the village of Zupce near the town of Zubin Potok August 1, 2011. Serbs vowed to press on with roadblocks and stop NATO\'s KFOR peacekeeping force from proceedi
Reuters/PIXSELL
31.01.2013.
u 19:22

Srbi sa sjevera Kosova ne ometaju prolazak pripadnicima KFOR-a iako jutrošnje uklanjanje prepreka na cesti za Rudare ocjenjuju kao prekomjernu uporabu i demonstraciju sile, čime dovode u sumnju svoju neutralnost i nepristranost

Nakon što su pripadnici KFOR-a u četvrtak ujutro uklonili betonske zapreke u mjestu Rudari na prometnici koja vodi prema graničnom prijelazu Jarinje, što su ih postavili Srbi kako bi spriječili dolazak kosovskih carinika i graničnih policajaca na posao na Jarinje, danas popodne Srbi su, kako javlja agencija Beta, na isto mjesto u Rudare iskrcali gomilu balvana.

Promet na toj dionici ceste odvija se "cik-cak", usporeno i nadzirano jer, kako srpski prosvjednici navode, oni će i dalje sprečavati prolazak do graničnog prijelaza Jarinje pripadnicima kosovske pogranične policije i carine. Srbi sa sjevera Kosova, kako tvrde srpski mediji, ne ometaju prolazak pripadnicima KFOR-a iako jutrošnje uklanjanje prepreka na cesti za Rudare ocjenjuju kao prekomjernu uporabu i demonstraciju sile, čime dovode u sumnju svoju neutralnost i nepristranost. U četiri općine na sjeveru Kosova ima po jedna stalna barikada na glavnom i u blizini istočnog mosta na Ibru u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici, djelomična barikada je na izlazu iz grada prema Zvečanu, a povremene blokade kod križa u Rudaru, na ulazu u Zubin Potok. Prepreke na ulazu u Leposavić također usporavaju promet, podsjeća Beta.

>>KFOR uklonio srpsku barikadu na prometnici na sjeveru Kosova

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar El Indio
El Indio
20:08 31.01.2013.

Bit ce nevremena

KR
Kroxs2
20:59 31.01.2013.

Bolje da odu za Kanadu i tamo rade kao drvosjece , bar bi nesto zaradili , a ne oni bi balvan revolucije i nista ne raditi!

AN
Ana33
06:27 01.02.2013.

I što je tu sporno?! Ako mu mama dopusti imat će pametnijeg brata od sebe... Zapečaćena mu je sudbina jer... Dodik je moćna osoba!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije