Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
proglasili stanje katastrofe

Snažna oluja u Bavarskoj: Poplavljene ulice i podrumi, neki morali napustiti domove

Heavy rain floods Selblitz
Bernd März/DPA/PIXSELL
14.07.2021.
u 06:39

Selbitz u Hofu bio je među zajednicama koje su najteže pogođene, a vatrogasci su se suočavali sa stalnim pozivima u pomoć, ispumpavanjem vode iz podruma i nabavom vreća s pijeskom

U Bavarskoj je okrug Hof proglasio stanje katastrofe zbog snažnih grmljavinskih oluja i obilnih kiša u utorak navečer. Bavarski Crveni križ izvijestio je kako hitne službe nisu mogle odgovoriti na sve pozive s obzirom na velik broj ljudi koji su zvali pomoć. Međutim, rekli su da će se spasioci odazvati. Policijska uprava Hofa potvrdila je nepogodu, ali je istaknula kako su do sada glavni problem bile poplavljene ceste i podrumi.

Jedna autocesta bila je zatvorena jer je "voda prolazila poput bujice", rekli su. U blizini Hofa također je prijetila opasnost od pada građevinske dizalice, a na mjestu događaja bile su vatrogasne službe i službe tehničke pomoći.

Selbitz u Hofu bio je među zajednicama koje su najteže pogođene, a vatrogasci su se suočavali sa stalnim pozivima u pomoć, ispumpavanjem vode iz podruma i nabavom vreća s pijeskom. Neki su stanovnici bili prisiljeni privremeno napustiti svoje domove. Do sada nije bilo žrtava, rekla je policija.

Ključne riječi

Komentara 3

KU
Kultura
09:10 14.07.2021.

Kad udari po sirotinji na filipinima onda nas zaboli za to....

Avatar xnomenx
xnomenx
10:28 14.07.2021.

Selbitz u Hofu ??? seibitz je naselje ( ca 4500 ljudi) pokraj grada hof-a (ca 45000 ljudi) i kako moze biti seibitz u hofu ??? jastrebarsko u zagrebu ili petrinja u sisku ili trogir u splitu ......

Avatar NiceGuy
NiceGuy
09:44 14.07.2021.

koda koga boli k ..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije