Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MJERE ŠTEDNJE

Slovenija smanjila plaće javnom sektoru, premijerki 263 € manje

alenka bratušek
Reuters/PIXSELL
05.07.2013.
u 09:39

Ovisno o platnom razredu, plaće će zaposlenicima biti smanjene za najviše 4,86 posto

Slovenski zaposlenici u javnom sektoru primit će niže plaće za lipanj u sklopu dogovora sindikata i vlade iz svibnja. Oni koji su imali više plaće pretrpjet će veće rezove, javljaju 24ur. Ovisno o platnom razredu, plaće će zaposlenicima biti smanjene za najviše 4,86 posto.

Predsjednici Vlade Alenki Bratušek, koja je u 65. platnom razredu, plaća će biti manja 263,54 eura te će sada iznositi 5156 eura. Učitelju-mentoru u 36. platnom razredu plaća će se smanjiti za 22,28 eura, na 1715,51 eura.

Dodatak za akademski naziv bit će upola manji. Naknade za bolovanje za zaposlenike za prvi će se mjesec smanjiti sa 90 na 80 posto plaće. Država će javnim službenicima također plaćati manje dopunsko mirovinsko osiguranje.

>> Štrajka 100.000 Slovenaca zaposlenih u javnom sektoru

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije