Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Iz bolničke sobe u Zagrebu prva poruka hrabre mame

Silvana: Od srca vam hvala, obećavam da ću dati sve od sebe

silvana novak
22.11.2009.
u 18:23

Vladin avion prilagodili su bolesnici i spremno čekaju, obitelj Novak sprema stvari za put; Svi su pacijenti isti: birokracija i ego ne smiju stajati na putu liječenju, upozorava Silvanin suprug

Svima od srca hvala, poručila je danas iz bolesničke sobe na zagrebačkom Rebru Silvana Novak te dodala:

– Obećavam da ću dati sve od sebe da stignem u Hannover i da izdržim do kraja.

U nevjerici
Tu mladu ženu koja je – usprkos liječničkom savjetu da pobaci – riskirala svoj život kako bi na svijet donijela sinčića Lea u njemačkoj bolnici čeka transplantacija matičnih stanice bez koje ne bi imala šanse preživjeti. I dalje ostaje plan da bi Silvana danas ili sutra mogla na put, no sve ovisi o njezinu stanju.

– Danas je bolje, ali ne znamo što nosi sutra – kaže suprug Silvio.

No, maleni detalj otkriva kako se i u Silvani pojavio tračak nade. Još u subotu s nevjericom je slušala supruga kad joj je javio da Vlada daje svoj zrakoplov. Danas joj je, kako bi je do kraja uvjerio, u bolnicu odnio naslovnicu Večernjeg lista. Kad joj je pak kazao kako je pozdravlja premijerka, skamenila se: – Mene?!

Kad se prvotni šok slegao, nazvala je supruga s molbom: “Moramo se pakirati!”

– Slaba je, ali sve koordinira – smije se Silvio te opisuje: – Navodi me telefonom. Objašnjava što gdje stoji. “Uzmi onu majicu, uzmi one hlače...”

Silvio je na vezi s državnim tajnikom i predstojnikom ureda predsjednice Vlade Krunoslavom Mesarićem. Vladin zrakoplov je spreman, najavili su da će napraviti preinake tako da Silvana tijekom leta može ležati.

Svi su pacijenti isti
No, postoji još jedan detalj koji Silvio naglašava.

– Meni je Silvana jedinstvena i neponovljiva, no isto tako znam da je Silvana samo jedna od mnogo bolesnika u istom stanju i s istom ili sličnom dijagnozom. Svi oni zavređuju liječenje, a bojim se da često birokracija ili nečiji ego stoji tomu na putu i to se mora mijenjati – kaže Silvio.

O liječnicima pak ima samo riječi hvale: – Profesori Boris Labar i Ivan Kuvačić veliki su stručnjaci s golemom dozom humanosti. Da nije bilo njih, uostalom, ne bi bilo ni našeg Lea.

Ključne riječi

Komentara 16

VZ
vzinsider
07:03 23.11.2009.

divno je da se narod ujedinio u njezinoj molbi,. bez velikih koncerata, estrade i neznam što još,..svakodnevni ljudi, pomogli jednoj ženi i familiji, koja može biti bilo koja od nas, a na zdrastvo se od današnjeg dana, i na druge žene u sličnoj situaciji, drugačije bude gledalo.

Avatar jura-100
jura-100
11:24 23.11.2009.

Stvarno je to tužno - pravi se igrokaz za mase, sa Vladinim avionom i narodom u pozadini. Pa zar ne bi bilo najnormalnije da SVAKI pacijent dobije liječenje koje mu je potrebno??? U kakvoj to državi živimo, kad se odd obične stvari pravi takav cirkus???

LA
lavandausrcu
18:52 22.11.2009.

PUNO PUNO PUNO S R E C E, od srca pozdrav iz Slovenije

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije