Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prijevara, utaja...

Šibenčanin prevario banke i državu za oko 3 milijuna kuna

kune
arhiva VL
03.12.2010.
u 13:24

Šibenčanin (42) je krivotvorinama o vrijednosti zemljišta kod dviju banaka podigao dugoročne kredite koje nikada nije vratio, a državi nije platio porez na kupoprodaju zemljišta

ŠIBENIK - Šibenčanin (42) je osumnjičen za kaznena djela krivotvorenja isprave, prijevare u gospodarskom poslovanju i utaju poreza i drugih davanja te je priveden istražnom sucu Županijskog suda u Šibeniku.

Svojoj tvrtki pribavio je korist od gotovo 3 milijuna kuna. Naime, policajci su utvrdili da je osumnjičeni muškarac od travnja 2006. do rujna 2008. godine krivotvorio obavijesti Službe za prostorno uređenje i graditeljstvo Šibenik o namjeni zemljišta za čestice zemlje u Zatonu i Bilicama tako što je u tim obavijestima negrađevinske čestice prikazao kao građevinske. Potom je kod ovlaštenog procjenitelja pribavio elaborate sa znatno većim iskazanim vrijednostima zemljišta, koje je kasnije upotrijebio kod banaka u Zagrebu i Zadru podižući dugoročne kredite veće vrijednosti. Odobrene kredite nikada nije vratio bankama, a banke ih ne mogu naplatiti jer je račun njegove tvrtke blokiran od studenoga 2007. godine, kažu u policiji.

Osumnjičenik je banku iz Zagreba oštetio za 2,014.247,25 kuna, a banku iz Zadra za 979.845 kuna. Osim toga, Šibenčanin se sumnjiči i kako u državni proračun nije uplatio oko 180 tisuća kuna izbjegavši prijaviti kupoprodaju zemljišta, a time i plaćanje pripadajućih poreznih obveza.

Ključne riječi

Komentara 9

OB
-obrisani-
04:40 04.12.2010.

Za sve je kriv SDP - prokleti bili,sve su uništili

OB
-obrisani-
13:40 03.12.2010.

Sram ga bilo.Ovaj nije član HDZa i zato smatram da ga treba osuditi na zatvorsku kaznu

OB
-obrisani-
14:34 03.12.2010.

@@@@ JBG momak nijer razmišljao o tome da \"neki veči od njega\" ne vole konkurenciju. Ah, bizniszzzzz ima i svoja nepisana pravila.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije